Gazoductul BRUA: Maghiarii vor să facă un test de stres pe 2 decembrie. Transgaz: Sărbătorim împreună Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gazoductul BRUA Foto Transgaz

Compania ungară de transport al gazelor, FGSZ, a trimis Transgaz o scrisoare prin care anunţă realizarea unui test de stres la conducta BRUA pe 2 decembrie, chiar a două zi după Ziua Naţională a României.

Anunţul a fost făcut marţi de Ion Sterian, directorul general al Transgaz, care a adăugat că echipele româneşti şi cele maghiare vor sărbători împreună.

Sterian i s-a adresat lui Szabolcs Ferencz, CEO al FGSZ, prezent la conferinţă.

"Îl salut pe omologul meu de la FGSZ din Ungaria, care este de undeva de pe meleagurile mioritice, din zona Timişoarei, vorbeşte bine limba română şi ştie tradiţia şi cultura românească, pe care o are însuşită din primii 18 ani de viaţă. Îi mulţumesc pentru testul de stres, pentru scrisoarea pe care mi-a trimis-o aseară, că exact pe 2 decembrie vor să ne testeze dacă am finalizat BRUA, că până acum nu se putea executa, dacă n-au fost rezervări de capacitate", a spus Sterian.

El l-a asigurat pe omologul său maghiar că gazoductul este funcţional.

"Îl asigur că cel puţin 200.000 de metri cubi pe oră vor fi asiguraţi, că BRUA este funcţională, iar pe relaţia cu Ungaria este funcţională de o lună, să asigure capacitatea de 1,75 miliarde de metri cubi (pe an - n. r.). Suntem după ziua naţională, o să sărbătorim împreună", a continuat oficialul Transgaz.

Lucrările la gazoductul BRUA au fost finalizate duminică.

Finalizarea conductei BRUA este un mare succes, în condiţiile în care acest gazoduct este esenţial pentru securitatea energetică a României, a declarat, marţi, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, anterior, în aceeaşi conferinţă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite