Gata cu criza la Volkswagen. Grupul german a revenit pe profit în primul trimestru, cu un câştig net de 2,6 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul german Volkswagen s-a reîntors pe profit şi a anunţat un rezultat net de 2,6 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an, în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce veniturile s-au redus cu doar 3,4%, până la 56,8 miliarde de dolari.

În ciuda scăderilor, raportul financiar al companiei ilustrează forţa grupului german şi rezistenţa acestuia în mijlocul scandalului global al emisiilor, declanşat după ce a recunoscut că inginerii săi au manipulat 11 milioane de maşini diesel pentru a trişa la teste.

Volkswagen a postat o pierdere de 1,8 miliarde de dolari în 2015, după ce a pus deoparte 18 miliarde de dolari pentru a plăti eventualele daune şi amenzi în scandalul emisiilor. Reintrarea pe profit subliniază din nou viabilitatea Volkswagen, în ciuda costurilor enorme ale scandalului.

Astfel, în primul trimescu Volkswagen şi-a crescut cu 3,4% profitul operaţional faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 3,8 miliarde de dolari, în ciuda unei scăderi de 1,1% a numărului de autovehicule vândute, până la 2,58 milioane de unităţi.

„În lumina provocărilor pe scară largă pe care le înfruntăm în acest moment, suntem satisfăcuţi cu startul pe care l-am făcut în ceea ce fără îndoială va fi un an fiscal solicitant“, a declarat Matthias Mueller, directorul general al grupului Volkswagen.

Grupul german a menţinut estimarea potrivit căreia vânzărilor vor scădea cu maximum 5%, în parte din cauza scandalului emisiilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite