Volkswagen oferă angajaţilor prime de aproape 4.000 de euro, mai mici cu o treime faţă de nivelul de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare angajat al grupului auto german Volkswagen va primi o primă anuală brută de 3.950 de euro aferentă rezultatelor din 2015, în scădere cu 33% faţă de nivelul acordat anul trecut, în condiţiile în care producătorul auto se confruntă cu dificultăţi după scandalul testelor trucate de emisii, potrivit Les Echos.

Pentru anul financiar 2014, salariaţii Volkswagen au primit fiecare câte o primă de 5.900 de euro anul trecut.

„În ciuda situaţiei dificile, angajaţii Volkswagen au făcut o muncă de echipă foarte bună. Angajamentul lor trebuia răsplătit“, a afirmat Karlheinz Blessing, directorul de resurse umane al grupului, într-un comunicat.

Volkswagen se află în prezent în negocieri salariale. Acestea sunt dificile din cauza resentimentelor angajaţilor la adresa conducerii, amplificate după scandalul bonusurilor.

Grupul se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa după ce a recunoscut în septembrie 2015 că a instalat softuri care trişează în privinţa emisiilor de noxe pe 11 milioane de autoturisme.

La finalul lunii aprilie, fostul director general al Volkswagen, Martin Winterkorn, care a demisionat în urma scandalului emisiilor, a primit compensaţii de 7,3 milioane de euro pentru 2015, din care 5,9 milioane de euro sub formă de bonusuri legate de performanţă.

Bonusurile conducerii Volkswagen au scandalizat opinia publică din Germania şi au fost criticate de mai mulţi lideri politici, înclusiv de ministrul de Finanţe, Wolfgang Schäuble.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite