Garanţia pentru sticlele din plastic - 50 de bani. Ministrul Mediului: Poate fi un venit interesant pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Garanţia pentru sticlele din plastic pe care Ministerul Mediului o va propune va fi de 50 de bani per sticlă, indiferent de mărimea acesteia, dacă respectivul ambalaj este de până în 3 litri. Cine adună 10 sticle are 5 lei, a arătat ministrul Tanczos Barna, la Digi24.

Ministrul Mediului este de părere că acesta poate fi "un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea şi mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găseşte o sticlă, cu siguranţă ridică sticla şi merge şi o predă la o staţie automată"..

Acceptate chiar şi sticlele de plastic fără dop

Vor putea fi predate şi sticlele de plastic fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, adică sticlele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul aşa funcţionează, a explicat Tanczos. După pornirea programului, fiecare sticlă o să aibă un marcaj care o identifică în sistem şi din momentul acela se pot preda, a precizat ministrul mediului.

"Săptămâna viitoare, probabil că marţi, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliţie şi intră în analiza interministerială. O asumă coaliţia, partidele de guvernământ şi intră în circuitul de avizare”, a anunţat Tanczos Barna.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite