Forte Partners anunţă investiţii de 100 milioane euro în revitalizarea zonei centrale a Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geo Mărgescu, CEO Forte Partners
Geo Mărgescu, CEO Forte Partners

Proiectul Matei Millo, în valoare de 40 de milioane de euro,  şi proiectul Tandem, cu o valoare de piaţă de 65 milioane de euro, sunt două clădiri de birouri care vor revitaliza şi vor moderniza zona centrală a Bucureştiului.

„Lucrările la proiectul Matei Millo, o clădire de birouri cu nouă etaje, au fost demarate în ianuarie 2019, iar lucrările de dezafectare a vechii clădiri Tandem au fost demarate recent”, a declarat Geo Mărgescu, CEO şi cofondator Forte Partners.

„Matei Millo, clădire de birouri în valoare de 40 de milioane de euro, a primit certificarea BREEAM Excellent cu scorul 83,2, cel mai mare acordat unui proiect office din Bucureşti. Dorim să dezvoltăm proiecte de impact,  care transformă oraşul, care modelează vieţile celor care lucrează sau locuiesc în ele.”, adaugă Geo Mărgescu.

Matei Millo şi clădirea Tandem fac parte din proiectul Sector 0, o iniţiativă Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 constă în dezvoltarea de clădiri de birouri destinate comunităţilor creative, atât companiilor, cât şi celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural înconjurător (art deco), în vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.

Matei Millo

Parte a acestei iniţiative, clădirea de birouri Matei Millo, cu o arhitectură art deco reinterpretată de natură să integreze proiectul în spaţiul urban caracteristic zonei, al cărui principal reper este în prezent Palatul Telefoanelor, va fi livrată în al treilea trimestru al anului 2020, iar proiectul Tandem are ca termen de finalizare  luna decembrie 2021.

Clădirea de birouri Matei Millo are o suprafaţă totală închiriabilă (GLA) de 9.000 de metri pătraţi,  o pondere a spaţiilor verzi în suprafaţa totală a ariilor comune de peste 30%, un regim de înălţime 3S+P+9E şi 130 de locuri de parcare.

Anul trecut, în luna august, Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri THE BRIDGE către grupul Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacţie de real estate din 2018. Prima fază a fost închiriată integral către chiriaşi precum BCR şi IBM. A doua fază, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 21.000 de metri pătraţi este finalizată, închiriată 100% si predată chiriaşilor, printre care se numără companii precum  UPC, Schlumberger şi Medicover.

Forte Partners a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane euro, atât în sectorul de birouri, cât şi în cel rezidenţial, şi are în curs de dezvoltare proiecte de încă 200 de milioane euro.

 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite