Fondul Proprietatea vrea să vândă un pachet de 5% din acţiunile Romgaz. Titlurile valorează 685 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romgaz s-a listat pe bursă în toamna anului trecut
Romgaz s-a listat pe bursă în toamna anului trecut

Fondul Proprietatea (FP) vrea să vândă, printr-un plasament privat accelerat, un pachet reprezentând 4,99% din acţiunile Romgaz Mediaş, evaluat la 685 milioane lei în funcţie de cea mai recentă cotaţie de la Bursă.

Acţiunile ar urma să fie vândute investitorilor calificaţi şi altor investitori, fără a depăşi 150 de persoane fizice sau juridice pe stat membru, potrivit unui comunicat publicat luni de FP. Plasamentul va începe imediat.

FP deţine 14,99% din acţiunile Romgaz, iar presupunând că acţiunile disponibile în cadrul tranzacţiei vor fi vândute în totalitate, Fondul va mai deţine ulterior 10,01% din companie.

Preţul acţiunilor Romgaz a scăzut luni pe Bursa de la Bucureşti cu 0,42%, la 35,6 lei. La acest preţ, capitalizarea de piaţă a companiei este de 13,72 miliarde lei (3,11 miliarde euro).

Goldman Sachs International va acţiona ca bookrunner exclusiv al tranzacţiei, iar Erste Group Bank AG va acţiona ca joint lead manager.

Compania Romgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 70% din titluri. Alte 15% din acţiuni sunt listate pe bursele de la Bucureşti şi Londra.

Anterior, FP a ieşit din acţionariatul Transgaz şi a vândut şi o parte din acţiunile deţinute la Petrom.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/fondul-proprietatea" target="_blank">View the story "fondul proprietatea" on Storify</a>]

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite