Fondatorul firmei clujene de tranzacţii cu bitcoin, reţinut pentru fraudă. SUA cere extrădarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Nistor, fondatorul CoinFlux, firmă de tranzacţii cu bitcoin din Cluj, a fost reţinut la cererea procurorilor din Statele Unite, tânărul fiind acuzat de înşelăciune, fraude informatice şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare. Procurorii americani cer extrădarea lui în SUA.

Vlad Nistor, fondatorul Coinflux (firmă de tranzacţii cu bitcoin din Cluj) a fost reţinut pe teritoriul României la cererea procurorilor din Statele Unite ale Americii, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare, care mai precizează că acuzaţiile care i se aduc tânărului sunt înşelăciune, fraude informatice, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, scrie Hotnews.

Potrivit aceloraşi surse, cererea de extrădare a lui Vlad Nistor în SUA urmează să fie judecată de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

CoinFlux este o platformă online de tranzacţionare a monedelor digitale care funcţionează precum o casă de schimb valutar. Potrivit informaţiilor de pe site-ul platformei, CoinFlux a fost fondată în anul 2015, în Cluj, şi de la acel moment şi până în prezent, au fost tranzacţionate peste 200 de milioane de euro în monede digitale. Platforma are o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro şi a realizat, anul trecut, peste 30.000 de tranzacţii.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri