Fitch a retrogradat ratingul Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de rating Fitch a retrogradat astăzi ratingul Greciei pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală, cu două trepte, la nivelul "BBB-", cu perspectivă negativă, pe fondul agravării problemelor bugetare determinate de perspectivele economice dificile.

Agenţia a confirmat totodată ratingul de ţară la nivelul "AAA" şi ratingul pentru datoriile pe termen scurt la nivelul "F2".

Miliardarul american George Soros a declarat astăzi că, pentru ca Grecia să-şi rezolva problema datoriilor, germania ar trebui să accepte că orice finanţare de urgenţă ar urma să fie acordată la dobânzi preferenţiale.

Actualele dobânzi de pe piaţa financiară sunt exagerate din cauza confuziei privind modul în care va funcţiona sprijinul convenit de statele din zona euro, a spus Soros într-un interviu acordat Reuters. "Dacă Germania ar fi dornică să găsească o cale să împrumute la dobânzi preferenţiale, dobânzile din piaţă ar coborî", a spus Soros.

Confuzia legată de disponibilitatea Germaniei de a acorda sprijin Greciei la dobânzi sub cele din piaţă contribuie la creşterea costurilor de finanţare pentru statul elen, consideră Soros. "Sper că Germania va realiza că discuţiile despre creditarea cu dobândă la nivelul pieţei este o abordare greşită. Ar împinge Grecia în prăpastie", a spus el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite