Finanţări 2016: Statul oferă bani prin programele „Comerţ“ şi „Femeia antreprenor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat, marţi, primele două programe destinate IMM-urilor: „Comerţ“ şi „Femeia antreprenor“.

Acestea sunt primele două din cele zece programe naţionale pe care le gestionează ministerul în 2016.

Denumirile oficiale ale celor două module de finanţare sunt „Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă“ şi „Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii“.

Prin aceste programe naţionale se finanţează implementarea celor mai bune planuri de investiţii sau planuri de afaceri depuse online de către aplicanţi pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor planurilor de investiţii/afaceri făcându-se în mod automat, transparent şi în timp real.

Pentru ce se dau banii - programul „Comerţ“

Bugetul alocat Programului de comerţ şi servicii pentru anul 2016 este de 21,049 milioane de lei, prin implementarea programului în anul curent estimându-se acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 156 de beneficiari.

Valoarea maximă a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 135.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

„Interesul potenţialilor beneficiari pentru Programul de comerţ şi servicii este unul important. În anul 2015, de exemplu, au fost depuse 1.229 de dosare şi au fost create 724 de noi locuri de muncă, 400 dintre acestea fiind din rândurile absolvenţilor sau şomerilor.
Particularitatea Programului Comerţ şi Servicii de piaţă constă în capacitatea de a finanţa idei foarte variate, care aduc valoare adăugată economiei“, a precizat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Pentru ce se dau banii - programul „Femeia antreprenor“

Bugetul aprobat pentru implementarea Programului dedicat femeilor antreprenor în anul 2016 este de 500.000 de lei, valoarea maximă a ajutorului financiar nerambursabil fiind de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 50.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

Aplicaţiile informatice de înscriere sunt active pe site-ul www.aippimm.ro, completarea online a planurilor se desfăşoară fără probleme tehnice.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite