Statul dă bani nerambursabili pentru stimularea investiţiilor cu impact mare în economie. Cererile, până în 22 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că de astăzi, 11 iulie 2016, a fost deschisă sesiunea de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţare în baza unor scheme de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Solicitările se înregistrează până în 22 august, iar bugetul alocat este de 638 de milioane de lei.

Cererile se trimit prin poştă

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative se transmit prin poştă, prin servicii de curierat cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014“.

„Înregistrarea cererilor la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice se realizează exclusiv în perioada 11.07-22.08.2016. Cererile de acord pentru finanţare înregistrate în afara perioadei 11.07-22.08.2016 se restituie întreprinderilor şi nu sunt luate în considerare în procesul de analiză“.

Rezultatele selecţiei, publicate pe 27 august

Ministerul Finanţelor Publice mai precizează că va finaliza procesul de selecţie a cererilor de acord pentru finanţare în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data încheierii sesiunii de depunere şi va publica pe site-ul său rezultatul procesului de selecţie.

„Ordinea înregistrării cererilor la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice nu are nicio relevanţă în procesul de selecţie“, arată instituţia.

Cererile de acord pentru finanţare care nu au fost selectate în limita bugetului alocat sesiunii vor fi restituite întreprinderilor, prin poştă, cu confirmare de primire.

Analiza Cererilor de acord pentru finanţare selectate se realizează în termen de maximum 45 de zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice a rezultatului procesului de selecţie.

Pentru ce se dau banii

Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investiţiilor cu importante efecte în economie.

Se acordă sub formă de granturi, de la bugetul de stat, prin cheltuieli eligibile de natura activelor corporale şi necorporale, precum şi cele legate de închirierea construcţiilor aferente investiţiei iniţiale.

Până în prezent, în baza schemei au fost aprobate 8 proiecte de investiţii pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 396,9 milioane de lei şi care vor genera 2.528 de noi locuri de muncă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite