Finanţare de zeci de milioane de euro pentru Chimcomplex, pentru refinanţarea creditelor existente şi pentru investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Chimcomplex
Foto: Chimcomplex

Producătorul de produse chimice Chimcomplex a împrumutat, în data de 30 septembrie 2021, 26,7 milioane de euro de la CEC Bank şi 30 de milioane de euro de la Alpha Bank, informează Deloitte România.

Potrivit sursei citate, aceste credite vor fi utilizate pentru refinanţarea integrală a împrumuturilor existente de la VTB şi Credit Suisse/Argentum Netherlands BV, pentru preluarea activelor Oltchim, precum şi pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare.

Suma totală de 56,7 milioane de euro va fi suplimentată cu o finanţare de 33,3 milioane de euro de la CEC Bank care va fi contractată în cursul lunii octombrie 2021, rezultând o finanţare totală de 90 de milioane de euro.

Conform reprezentanţilor Chimcomplex, compania are în vedere începerea unor proiecte de investiţii cu efect în reducerea amprentei de carbon şi creşterea eficienţei energetice: 

- construcţia unei capacităţi de cogenerare de înaltă eficienţă gaz şi hidrogen (putere instalată de 55 MWe 4 turbine); 

- finalizarea noii linii de producţie de polioli care va permite dublarea volumelor actuale şi modernizarea instalaţiilor de electroliză care vor consolida poziţia de lider naţional al companiei în producţia de hidrogen din apă. 

Totodată accentul se pune pe digitalizare şi demararea proiectelor de chimie verde prin care se va deschide în portofoliul companiei un nou segment, cu produse sustenabile. 

De asemenea, Chimcomplex ia în calcul şi accesarea altor finanţări de pe piaţa internaţională pentru dezvoltarea de investiţii.

„După preluarea activelor Oltchim în 2018, Chimcomplex SA Borzeşti a devenit cel mai mare producător de produse chimice din România şi a continuat un proces de transformare şi dezvoltare susţinută.”, transmit reprezentanţii companiei.

O echipă formată din experţi din cadrul Deloitte România şi din cadrul Reff & Asociaţii | Deloitte Legal a oferit asistenţă companiei Chimcomplex în obţinerea finanţării pentru refinanţarea creditelor existente şi pentru investiţii.

„Finalizarea refinanţării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex şi marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase şi concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania.”, a declarat Ştefan Vuza, Preşedintele Chimcomplex.

Echipa de Consultanţă Financiară a Deloitte România, care a oferit servicii de asistenţă la atragerea finanţării, a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară; Florin Păunescu, Director Corporate Finance, care a coordonat întregul proiect; Angelos Fragkos, Manager; Ruxandra Vasile, Associate, şi Mihai Grădinescu, Associate.

De asemenea, Eechipa din cadrul Reff & Asociaţii | Deloitte Legal care a lucrat la proiect a asigurat asistenţa juridică pentru negocierea şi semnarea documentaţiei de finanţare şi a fost formată din Andrei Burz-Pînzaru, Partener; Patricia Enache, Managing Associate, şi Dănuţ Arion, Associate, şi cu contribuţia lui Nicholas Coddington, Partener în cadrul Deloitte Legal Polonia. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite