Falimentul Euroins: Instanța a prelungit termenul de înscriere a creditorilor. Cât sunt valabile polițele

0
Publicat:

CITR, în calitate de lichidator judiciar al Euroins, a solicitat și a primit aprobarea Tribunalului București pentru prelungirea unor termene de interes pentru creditori.

Clădirea firmei de asigurări Euroins
Instanța a modificat termenele în dosarul falimentului Euroins

Solicitarea CITR are la baza dorința și necesitatea de a informa cât mai mulți creditori ai Euroins despre faliment și drepturile pe care le au. Termenele actualizate sunt după cum urmează:

• termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor la masa credală este 04.08.2023 (față de 24.07)

• termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanțe este 04.09.2023 (față de 04.08)

• termenul de definitivare a tabelului creanțelor este 28.08.2023

• data primei ședințe a adunării generale a creditorilor este 08.09.2023 (față de 10.08)

Termene care rămân neschimbate:

Conform legii și deciziei instanței deținătorii de polițe emise de către EUROINS au de la declararea falimentului, maximum 90 de zile, adică până pe 08.09.2023 inclusiv, pentru a contracta un alt furnizor de RCA și pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situația în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliță de asigurare în vigoare și/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraților, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior .

Deținătorii de polițe pot solicita în toata această perioadă rezilierea contractelor de asigurare și recuperarea restituirilor de primă sau, în caz, contrar, polițele vor înceta de drept în 90 de zile, termen care se împlinește la 08.09.2023

Termenul de 90 de zile nu se aplică contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, prevăzută în secţiunea A din anexa nr. 1 la Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care termenul de încetare de drept este de 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, în speță 07.11.2023; în aceleaşi condiţii, încetează de drept şi contractele de reasigurare.

Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) se naşte la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 262/17.03.2023.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite