ExxonMobil va investi în România un miliard de dolari luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ExxonMobil va cumpăra echipamente şi servicii de aproximativ un miliard de dolari.
ExxonMobil va cumpăra echipamente şi servicii de aproximativ un miliard de dolari.

ExxonMobil, cea mai mare companie petrolieră listată din lume, va achiziţiona în ianuarie 2013 echipamente şi servicii necesare în vederea derulării lucrărilor din perimetrul românesc de foraj de la Neptun. Valoarea acestor dotări se ridică la un miliard de dolari.

Compania americană ExxonMobile organizează 12 licitaţii pentru a cumpăra echipamente şi servicii destinate lucrărilor de exploatare din Marea Neagră, licitaţii care ating valoarea de 976,1 milioane de dolari, potrivit datelor de pe site-ul specializat e-licitaţie.ro, citate de „Ziarul Financiar“.

Partenerii locali mai au o lună pentru a depune oferte

Dintre acestea, valoarea cea mai mare a serviciilor scoase la licitaţie se încadrează între 250 şi 750 de milioane de dolari şi este atribuită serviciilor de foraj marin în Marea Neagră. Termenul final de depunere a ofertelor este mijlocul lunii ianuarie.

ExxonMobil Exploration and Production, filiala din România, împreună cu OMV Petrom, cea mai mare companie din România, au în desfăşurare proiectul de la Marea Neagră prin care urmăreşte exploatarea zăcământului de gazele naturale de aproximativ 42-84 de miliarde de metri cubi descoperit la începutul acestui an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite