Există doar șase miliardari în Bitcoin în întreaga lume. Ce țări au adoptat cripto

0
Publicat:

Un studiu publicat de CNBC arată că în întreaga lume există doar șase miliardari în Bitcoin, deși sunt câteva sute de milioane de oameni care dețin diferite sume în criptomonede.

bitcoin

Sute de milioane de oameni din întreaga lume au o formă de deținere cripto, fie că este vorba de bitcoin sau una dintre multele alte monede digitale.

Mai exact, 425 de milioane de oameni folosesc cripto, conform Raportului Crypto Wealth al Henley & Partners, scrie CNBC.

Este posibil ca Crypto să nu mai fie în plină expansiune în același mod în care a făcut-o la vârful popularității sale, dar rămâne o investiție foarte comună. De exemplu, peste jumătate din generația Z (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani) a investit în el, a arătat un raport al Institutului CFA și al Fundației pentru Educația Investitorilor a Autorității de Reglementare a Industriei Financiare la începutul acestui an.

Totuși, șaptezeci și cinci la sută dintre americani nu sunt siguri că investiția, tranzacționarea sau utilizarea criptomonedelor este în prezent sigură sau că se pot baza pe instrumentele disponibile în prezent pentru a face acest lucru, a constatat un sondaj Pew Research în aprilie. Patruzeci și cinci la sută dintre cei chestionați au spus, de asemenea, că investițiile lor nu s-au descurcat așa de bine pe cât credeau că o vor face - și doar 15% au spus că au depășit așteptările.

Dar unii par să fi găsit mai mult succes cu cripto, iar acum dețin dețineri în valoare de milioane sau chiar miliarde de dolari SUA, potrivit Henley & Partners.

Raportul companiei de marți spune că 88.200 de oameni au active cripto în valoare de cel puțin 1 milion de dolari - mai puțin de 1% din totalul utilizatorilor cripto. Aproximativ 40.500 dintre ei își dețin investițiile în bitcoin, puțin sub 46% din total.

Mult mai puțini oameni sunt așa-numiții centimilionari care dețin criptomonede evaluate la peste 100 de milioane de dolari. Doar 182 de astfel de investitori există, 78 dintre ei fiind concentrați pe bitcoin.

Și 22 de persoane dețin dețineri cripto în valoare de cel puțin 1 miliard de dolari. Șase dintre ei își dețin investițiile în bitcoin - o proporție mult mai mică decât în rândul milionarilor cripto-milionari și centimilionari.

Pentru comparație, valoarea totală a pieței cripto, la momentul redactării raportului, era de 1,18 trilioane de dolari.

Topul țărilor care au adoptat cripto 

Ca parte a raportului său, Henley & Partners a dezvoltat, de asemenea, un indice de adopție cripto, care ia în considerare o gamă largă de factori, inclusiv adoptarea publică a cripto, mediul de reglementare și modul în care cripto este impozitat.

De asemenea, au fost luate în considerare adoptarea infrastructurii cripto, inovarea și factorii economici legați de utilizarea cripto.

Indicele este conceput pentru a arăta „cele mai atrăgătoare opțiuni de program de migrare a investițiilor pentru investitorii cripto”, a explicat Henley & Partners într-o declarație publicată alături de raport.

Singapore se află în fruntea indicelui general, urmată de Elveția pe locul al doilea și Emiratele Arabe Unite pe locul trei, în timp ce SUA și Marea Britanie s-au clasat pe locul cinci și, respectiv, pe locul șapte.

Alte țări din top 10 au inclus Australia pe locul șase, precum și Canada, Malta și Malaezia, care s-au clasat pe locul opt, nouă și zece.

Atât Singapore, cât și Emiratele Arabe Unite au primit note de top pentru că sunt prietenoase cu impozitele pentru investitorii cripto. În această categorie, SUA și Marea Britanie au rămas cu mult în urmă și au coborât din top 10. Adopția publică și interesul sunt totuși ridicate în cele două țări, SUA ocupându-se pe locul al treilea, iar Marea Britanie pe locul patru în această categorie. Emiratele Arabe Unite și Singapore ocupă din nou primele locuri, ajungând pe primul și, respectiv, pe al doilea.

S.U.A. și Marea Britanie au reușit, de asemenea, să-și asigure primul loc în unele categorii. Statele Unite sunt în fruntea tabelului pentru adoptarea infrastructurii, care ia în considerare cât de comune sunt cripto ATM-urile, dacă există schimburi de active digitale și modul în care băncile locale integrează criptomonede, în timp ce Marea Britanie se află în fruntea categoriei de inovație și tehnologie.

Investiția în criptomonede a devenit foarte populară în ultimii ani, în special în timpul pandemiei de Covid-19, când aplicațiile de tranzacționare cu amănuntul au crescut. Economiștii și consilierii de investiții au cerut totuși prudență, deoarece cripto-ul este văzut ca un activ extrem de volatil care își poate pierde rapid din valoare, iar multe țări nu au reglementat încă investițiile și tranzacționarea cripto, sau companiile din spațiul cripto. Utilizatorii și banii lor sunt, prin urmare, mai puțin protejați și pot fi vulnerabili la crize precum colapsul schimbului criptografic FTX de anul trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite