Eugen Teodorovici dă asigurări că taxa auto va fi restituită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam photos
FOTO Inquam photos

Banii privind taxa de mediu vor fi rambursaţi cel târziu până la sfârşitul lunii mai, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a declarat duminică în Lupeni că urmează ca luni să facă verificări la ANAF pentru a se asigura că taxa de mediu, pe care proprietarii de maşini au achitat-o la prima înmatriculare a autovehiculelor, să fie rambursată.

"Stiti ca eu am anuntat foarte clar ca voiam sa nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisa. O sa verific luni la ANAF. Obligatia este ca noi sa restituim, in cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocati, nu va fi o problema", a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

„Cei de la ANAF să-şi facă treaba, zi de zi. E treaba noastră, ca minister, să alocăm banii, atât pentru Fondul de Mediu, cât şi pentru ANAF, pentru că ştiţi că au fost două abordări, dar obligaţia este ca ei să emită decizia de impunere, până la ultima pe care o mai au încă în casă, neemisă. Iar partea de bani o asigură Ministerul de Finanţe şi ei (ANAF, n.red.) să facă plata, în mod obligatoriu, până la finalul lunii mai. (…) E vorba doar de simplificări pe care ANAF-ul trebuie să le facă, să le gândească, zi de zi. Adică ei trebuie să se coboare, nu neapărat fizic, dar să coboare cu inima în rândul oamenilor, atât în zona persoanelor fizice, cât şi în zona persoanelor juridice”, a mai adăugat ministrul Finanţelor, întrebat fiind daca ANAF are banii pentru restituirea taxei de mediu, 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite