Elon Musk a „împrumutat” 7,14 miliarde de dolari de la prieteni şi investitori pentru achiziţia Twitter. Miliardarul va conduce temporar compania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, şi-a asigurat fonduri de 7,14 miliarde de dolari de la prieteni şi investitori pentru achiziţia Twitter, de 44 de miliarde de dolari, între aceştia aflându-se co-fondatorul Oracle Larry Ellison, firma de capital de risc Sequoia şi platforma de tranzacţionare a criptomonedelor Binance, potrivit unui nou document depus la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a SUA, transmite CNBC.

Multimiliardarul Ellison contribuie cu 1 miliard de dolari, cesta fiind cel mai mare susţinător nou, în timp ce Sequoia contribuie cu 800 de milioane de dolari. Binance, care a beneficiat de preferinţa lui Musk pentru criptomonede, a angajat 500 de milioane de dolari.

Alte firme de investiţii care susţin oferta lui Musk includ Qatar Holding, care contribuie cu 375 de milioane de dolari, şi Fidelity, care a promis 316 de milioane de dolari.

Noile angajamente îl vor ajuta pe Musk să reducă împrumutul în marjă pe care l-a luat de la 12,5 miliarde dolari la 6,25 miliarde dolari.

Prinţul saudit Alwaleed Bin Talal Abdulaziz Alsaud, care este deja investitor în Twitter şi a respins iniţial acordul lui Musk, s-a angajat să cumpere 34.948.975 de acţiuni, în valoare de aproximativ 1,7 miliarde de dolari.

Prinţul a spus pe 14 aprilie că oferta lui Musk pentru Twitter, care se ridică la 54,20 dolari pe acţiune, se apropie de ”valoarea intrinsecă” a companiei, având în vedere ”perspectivele sale de creştere”.

El a adăugat: ”Fiind unul dintre cei mai mari şi pe termen lung acţionari ai Twitter, @Kingdom_KHC şi cu mine respingem această ofertă.”

O persoană apropiată situaţiei a declarat joi că Elon Musk va deveni CEO temporar al Twitter, după finalizarea preluarea companiei de social media.

Musk este, de asemenea, CEO al Tesla şi conduce alte două companii, The Boring Company şi SpaceX.

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu 8%, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de faptul că implicarea lui Musk la Twitter l-ar putea distrage de la conducerea celui mai valoros producător de maşini electrice din lume.

Acţiunile Twitter, pe de altă parte, şi-au extins câştigurile şi au crescut cu aproximativ 4% la 50,89 dolari pe unitate, apropiindu-se de preţul preluării, de 54,20 dolari pe acţiune, investitorii considerând că noua finanţare face ca încheierea tranzacţiei să fie mai probabilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite