Egiptul intenționează să atragă 8 miliarde de dolari în sectorul petrolului și gazelor în termen de doi ani

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Egiptean al Petrolului și Resurselor Minerale, Hamdi Abdel Aziz, a declarat că, în prezent, Cairo lucrează „pentru a accelera programele de forare a puțurilor, cercetare și explorare de noi zăcăminte”.

Giptul investe în sectorul de petrol și gaze. Foto: Shutterstock
Giptul investe în sectorul de petrol și gaze. Foto: Shutterstock

Investiții în valoare de aproximativ 8 miliarde de dolari vor fi atrase în sectorul petrolului și gazelor din economia egipteană în decurs de doi ani, a declarat sâmbătă Hamdi Abdel Aziz, reprezentant oficial al Ministerului Egiptean al Petrolului și Resurselor Minerale.

Ministerul își propune să realizeze investiții de 8 miliarde de dolari în sectorul petrolului și gazelor din țară în perioada 2022-2023”, a declarat Abdel Aziz, citat de postul local de televiziune Sada El Balad . El a adăugat că, în prezent, Cairo lucrează „la accelerarea implementării programelor de forare a puțurilor, cercetare și explorare de noi zăcăminte”.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că, în ultimii opt ani, autoritățile egiptene au semnat deja peste 100 de acorduri în industria petrolului și gazelor în valoare de 22 de miliarde de dolari. Potrivit lui Abdel Aziz, Cairo este „deschis pentru cooperare în sectorul petrolului și gazelor pentru companiile străine”.

În prezent, a spus Abdel Aziz, Egiptul a atins nivelul de autosuficiență în gaze naturale. Și în ultima perioadă, a conchis el, guvernul țării a luat măsuri de raționalizare a consumului și folosirii energiei electrice pentru a asigura volumul de gaze naturale furnizate la export. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite