Economiştii explică succesul Academiei lui Hagi. Câţi bani a investit „Regele” şi cât pierde FCSB şi CFR Cluj în fiecare an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Gica Hagi FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Unul dintre cei mai cunoscuţi economişti din ţara noastră explică cifrele din fotbal, pornind de la succesul Academiei de fotbal fondate de Gheorghe Hagi, afacere ambiţioasă, în care s-a investit mult, inclusiv financiar, şi terminând cu pierderile FCSB şi CFR Cluj.

Academia de fotbal a lui Gică Hagi este, în opinia economistuli Iancu Guda, un „un proiect antreprenorial de succes, cu adevărat inspiraţional”.

„Are toate ingredientele necesare unui business sănătos: antreprenor curajos şi pasionat care iubeşte ceea ce face, obiective ambiţioase, viziune pe termen lung, foarte multă muncă, seriozitate, profesionalism şi exigenţă, capitalizare prin reinvestirea profitului pentru a construi un proiect puternic pe termen lung”, scrie Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR). 

„Domnul Hagi a investit, conform declaraţiilor publice şi a ceea ce se vede în situaţiile financiare, aproximativ 10 milioane de euro, bani proprii obţinuţi din fotbal şi întorşi în fotbal.

E un concept unic, care în spate are iubirea lui pentru fotbal, pasiunea şi modelul lui de viaţă. Muncă, răbdare. Nu spun asta pentru că sunt fan Viitorul. Dacă vă uitaţi la financiarele acestei companii, face un profit, pe ultimii 5 ani, de 13%, în condiţiile în care la acest sector, activităţi ale cluburilor sportive, pierderea la nivel de industrie e de 3%. FCSB face pierdere de 10%,

Clujul de 30%. Aici e un profit de 13%. Un business foarte sănătos, vizionar, construit cu multă muncă. Un concept unic, 3T: tineri talentaţi în timp”, a declarat Iancu Guda. 

„Primul ingredient pentru un business de succes este ca antreprenorul să iubească ceea ce face”, mai spune economistul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite