Directorul Transgaz a anunţat mărirea capacităţii de preluare de gaze naturale pentru ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos George Călin
Foto Inquam Photos George Călin

Ion Sterian, directorul general al Transgaz a vorbit joi, într-o conferinţă, despre furnizarea gazelor naturale în România, anunţând că ţara noastră îşi va mări capacitatea de preluare a gazelor naturale.

 „Cu declinul de producţie uşor din România, accelerat în ultimii 2-3 ani, astăzi situaţia era cu totul alta, mult mai gravă pentru tot ce înseamnă populaţie şi mediul ecnomic din România.

Astăzi Trasgaz are capacităţi de interconectare de peste 35 de miliarde de metri cubi. Şi anunţ în premieră acum că zilele acestea finalizăm şi interconectarea conductei de tranzit 2 la sistemul naţional de transport după coridorul trans-balcanic.

Asta va însemna mărirea cu încă 20 de miliarde de metri cubi de gaze a capacităţilor de interconectare. Deci putem prelua gaze din zona Mării Caspice", a anunţat Ion Sterian, în cadrul Conferinţei organizate de Antena 3.

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “Transgaz” S.A. este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din România. În România, sistemul de transport gaze naturale este în proprietatea statului român, iar Transgaz operează acest sistem în baza unui acord de concesiune pe termen lung.

Compania are ca obiect principal de activitate „Transporturi prin conducte”, dar poate desfăşura complementar şi alte activităţi conexe pentru susţinerea obiectului principal de activitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu statutul propriu. Scopul principal îl reprezintă realizarea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a obiectivelor strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale, cercetarea şi proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale, cu respectarea legislaţiei şi a standardelor naţionale şi europene de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

Transgaz este organizată ca societate pe acţiuni conform cadrului legal din România, iar acţionarul principal este Statul Român. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite