Directorul de vânzări al Huawei din China a fost arestat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teng Hongfei
Teng Hongfei

Directorul de vânzări al diviziei de smartphone-uri a Huawei Technologies din China, Teng Hongfei, a fost arestat sub suspiciunea de luare de mită. Înainte de 2014, când s-a angajat la Huawei, Teng Hongfei a lucrat la Samsung Electronics şi Nokia. De atunci, Huawei a devansat Samsung, Apple, Xiaomi şi Lenovo, pentru a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri pe piaţa din China.

Directorul de vânzări al diviziei de smartphone-uri a Huawei Technologies din China, Teng Hongfei, a fost arestat sub suspiciunea de luare de mită, a informat producătorul citat de Reuters, precizând că ancheta este în curs de derulare.

Huawei a devansat în ultimii ani Apple şi alţi producători de smartphone-uri, ocupând prima poziţie pe piaţa de profil din China. Compania nu a dezvăluit alte informaţii.

”Autorităţile investighează problema şi le respectăm discreţia. Tratăm extrem de serios etica în afaceri”, a informat compania, la solicitarea Reuters.

Huawei şi-a informat angajaţii printr-un memo că Teng Hongfei, director de vânzări în China pentru divizia de produse de consum, a fost reţinut pentru luare de mită.

Teng Hongfei a lucrat la Samsung Electronics şi Nokia, înainte de a se angaja la Huawei, în 2014. Din acel moment, Huawei a devansat Samsung, Apple, Xiaomi şi Lenovo, pentru a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri pe piaţa din China.

Poziţia de lider a Huawei pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume a fost pusă în pericol, în ultimul an, de companii concurente precum OPPO şi Vivo, iar profitul său a avut de suferit din acest motiv, scrie news.ro.

Huawei are o cotă de 22,3% pe piaţa smartphone din China, fiind urmată de OPPO, cu 21,6%, potrivit datelor firmei de analiză a pieţei IDC aferente trimestrului al treilea.

Compania Huawei, fondată de Ren Zhengfei, are peste 180.000 de angajaţi, iar în ultimii ani a luat o serie de măsuri pentru combaterea corupţiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite