DIGI a vândut filiala din Ungaria către 4iG. Ce sumă a obţinut operatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură digi.hu
Captură digi.hu

Digi anunţă astăzi, 03 ianuarie, finalizarea cu succes a tranzacţiei privind operaţiunile sale din Ungaria către 4iG, după ce, în data de 29 noiembrie 2021, părţile au semnat documentele pentru transferul filialelor şi operaţiunilor DIGI din Ungaria.

Finalizarea tranzacţiei a fost supusă unor condiţii, inclusiv aprobării autorităţii de concurenţă din Ungaria.

Odată cu finalizarea condiţiilor stabilite de părţi prin contractul de vânzare-cumpărare semnat de către părţi la data de 29 noiembrie 2021, astăzi, aproximativ 625 milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacţiei, au fost transferaţi de 4iG către operatorul român de comunicaţii fixe şi mobile.

DIGI şi-a început activitatea în Ungaria în anul 1998 şi a construit de la zero un operator de servicii de telecomunicaţii pe piaţa locală, oferind un portpfoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile, precum şi telefonie fixă şi mobilă. 

În cei 23 de ani de activitate, compania a fost un operator inovator de telecomunicaţii pe piaţa din Ungaria, a pus în practică o strategie îndrăzneaţă care i-a asigurat poziţia secundă, potrivit Autorităţii Naţionale Ungare de Media şi Telecomunicaţii (NMHH), pe fiecare dintre cele trei segmente relevante: televiziune (28.3%), internet (23%), telefonie fixă (22%), după numărul unităţilor generatoare de venituri – RGU.

De asemenea, s-a remarcat rapid datorită investiţiilor majore în reţeaua de fibră optică, tehnologie necesară echipamentelor moderne care acoperă în prezent mai bine de 46,3% din gospodăriile din Ungaria, echivalentul a 2,1 milioane de cămine.

Pe segmentul de telefonie mobilă, din mai 2019, când a introdus serviciile prin reţea proprie, şi până în 31 decembrie 2020, Digi Ungaria a înregistrat 173.000 RGU.

Totodată, DIGI este primul operator de servicii de telecomunicaţii care a lansat serviciul Fiberlink 10G, pachetul cu cea mai mare lăţime de bandă, marcând astfel un nou capitol de dezvoltare tehnologică pe această piaţă.

La nivelul anului 2020, abonaţii DIGI din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel naţional iar unităţile generatoare de venituri (RGU) au depăşit 2,5 milioane. În 2020, operaţiunile subsidiarei au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, contribuind semnificativ la creşterea economiei bazate pe cunoaştere şi digitalizare, în ţara vecină. 4iG are o experienţă de peste 25 de ani pe piaţa tehnologiilor şi a inovaţiilor tehnologice.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite