Dezvoltatorul imobiliar Impact finalizează un parc fotovoltaic în cartierul Greenfield Băneasa

0
Publicat:

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor finalizează un parc fotovoltaic format din 1.297 de panouri şi cu o capacitate totală de 700 kWp în cartierul Greenfield Băneasa, o investiţie de peste 2,75 milioane de euro.

foto panouri fotovoltaice
Impact finalizează un parc fotovoltaic în cartierul Greenfield Băneasa Foto: Pexels

Conform unui comunicat remis, joi către Agerpres, parcul fotovoltaic se întinde pe o suprafaţă de 7.935 mp şi va asigura 80% din necesarul de energie pentru Wellness Club by Greenfield, 90% din necesarul de energie pentru clădirea de birouri Impact şi 30% din necesarul de energie pentru clădirile din a patra fază de dezvoltare a cartierului, inclusiv iluminat public.

"Ne bucurăm să realizăm încă un pas important în direcţia sustenabilităţii, unul dintre pilonii de bază ai strategiei de dezvoltare a companiei noastre. (...) Credem că investiţia în energia regenerabilă este pasul absolut necesar pentru un viitor mai bun al comunităţilor pe care le dezvoltăm şi includem astfel de soluţii verzi în toate proiectele noastre", a declarat Constantin Sebeşanu, CEO al companiei.

Parcul fotovoltaic urmează să fie conectat la reţea până la finalul anului şi va produce anual circa 785 MWh energie regenerabilă. Parcul fotovoltaic urmează să fie conectat la reţea până la finalul anului şi va produce anual circa 785 MWh energie regenerabilă.

Cu o experienţă de 32 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor S.A. este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei sunt listate la categoria Premium a BVB. ă de către Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii. 

Acesta nu este primul parc fotovoltaic din țară 

O primărie de oraș din Alba este printre primele din România care a finalizat o investiție într-un parc fotovoltaic prin care își asigură cea mai mare parte a consumului de energie electrică de către instituțiile publice.

Primăria Ocna Mureș a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de aproape 3 milioane de lei din fonduri Norvegiene. 
Investiția este finalizată, recepția a fost făcută, avem și contorul pus, care funcționează de vineri. Produc curent și ne asigurăm consumul a tot ce înseamnă instituții publice din orașul Ocna Mureș. Investiția este făcută pe fonduri norvegiene, contribuția noastră este doar de 15% și sperăm că vom face o economie, potrivit calculelor noastre, în jur de 2 milioane de lei anual" menționează reprezentanții Primăriei Ocna Mureș.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite