Departamentul de Justiție al SUA dă în judecată Google pentru dominația în publicitatea online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul de Justiție al SUA a intentat marți un nou proces antitrust împotriva Google. Este al doilea proces în mai puțin de 2 ani împotriva gigantului tehnologic și primul proces antitrust din administrația Biden.

FOTO EPA
FOTO EPA

În cel de-al doilea proces caz federal pe rol împotriva gigantului tehnologic, Departamentul de Justiție al SUA împreună cu 8 procurori generali susține că afacerea de bază a Google ar trebui să fie închisă deoarece compania s-ar fi folosit de poziția sa dominantă în industria publicitară online pentru a elimina concurența.

Procesul urmărește ca Google să vândă o mare parte din produsele sale tehnologice de publicitate. Cea mai populară rețea de publicitate a companiei a înregistrat venituri de 7.9 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru al anului 2022. În total, afacerea cu publicitate a Google a generat peste 54.5 miliarde de dolari din reclamele în motorul de căutare, pe Youtube, sau alte tipuri de reclame.

Procesul este o amenințare financiară importantă pentru compania care a redus deja din locurile de muncă. Este primul proces antitrust al Departamentul de Justiție al SUA împotriva unui gigant tehnologic în timpul administrației Biden. 

Oficialii Departamentului de Justiție au descris acest proces ca fiind unul istoric ce reflectă strategia lor de a aplica mai dur legile antitrust. Procurorul general asociat Vanita Gupta a afirmat că practicile de publicitate online ale companiei au absorbit veniturile editorilor pentru propriul profit. 

„Aceste acțiuni au slăbit internetul gratuit și deschis și au crescut costurile de publicitate pentru întreprinderi și pentru guvernul Statelor Unite, inclusiv pentru armata noastră”, a spus Gupta, relatează The Washington Post.

Cei 8 procurori care s-au alăturat procesului intentat de Departamentul de Justiție al SUA reprezintă California, Colorado, Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee și Virginia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite