Deficitul de cont curent a ajuns la 2,7 miliarde euro, cu 40% mai mare decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 2,745 miliarde euro după primele şase luni ale acestui an. Aceasta înseamnă o majorare de 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Potrivit BNR, în perioada ianuarie - iunie 2017, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 2,745 milioane euro, comparativ cu 1,958 milioane euro în perioada ianuarie – iunie 2016.

În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,051 miliarde euro, balanţa veniturilor secundare şi balanţa serviciilor s-au încheiat cu excedente mai mici cu 247 milioane euro, respectiv cu 51 milioane euro, iar balanţa veniturilor primare a înregistrat un deficit mai redus cu 562 milioane euro.

Contul curent al balanţei de plăţi include sumele încasate şi cele plătite de România în relaţiile comerciale cu celelalte state.

Principala componentă care contribuie la contul curent al balanţei de plăţi este comerţul exterior, puternic deficitar în cazul României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite