De ce se moare cu zile in Romania? Raspunsurile unui specialist in malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cele mai multe ori, medicii romani nu cunosc legislatia in domeniul erorilor profesionale si nici nu isi fac o asigurare facultativa care i-ar proteja atat pe ei, cat si pe pacientii lor, observa Raluca Simion, avocat specializat in malpraxisul medical, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

Wall-Street.ro: Am citit despre cartea dvs. - „Malpraxisul medical: oportunitate sau realitate?". Ne puteti spune, pe scurt, de ce aceasta opozitie oportunitate - realitate?

Raluca Simion (foto): Pentru ca, nu de putine ori, pacientii nemultumiti care indraznesc sa initieze o actiune impotriva medicilor pe care ii considera vinovati sunt acuzati de oportunism, de valorificarea unui episod din viata lor in care nu ar avea dreptate, precum si de o agresivitate nejustificata. Or, cazurile de malpraxis medical nu mai reprezinta de mult doar accidente izolate, ci dimpotriva, o realitate deranjanta. Ne confruntam cu astfel de situatii sau ne gandim la o astfel de posibilitate aproape de fiecare data cand solicitam asistenta medicala.

CITEŞTE MAI MULT PE WALL-STREET.RO!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite