De ce nu mai livrează Siemens trenuri de mare viteză Germaniei

0
Publicat:

Siemens a anunțat joi că va suspenda temporar livrările de trenuri de mare viteză ICE către Deutsche Bahn, după ce au fost descoperite defecțiuni la anumite componente, relatează Reuters. 

Tren de mare viteză, Germania - Foto Shutterstock
Siemens a descoperit defecțiuni la trenurile de mare viteză - Foto Shutterstock

Decizia vine ca o măsură esențială pentru a asigura siguranța și calitatea serviciilor feroviare din Germania. 

Siemens Mobility este în strâns dialog cu Deutsche Bahn şi cu subcontractorul, lucrând din greu la rezolvarea problemei”, a transmis pentru Reuters un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Agerpres.  

Dintre cele 90 de trenuri livrate până acum către Deutsche Bahn, 21 nu sunt afectate de defecțiuni și pot fi utilizate în siguranță, a precizat purtătorul de cuvânt. 

În timpul testelor de calitate, Siemens a descoperit defecțiuni la sudura componentelor și în prezent colaborează cu Deutsche Bahn pentru a determina cât timp va fi necesar pentru rezolvarea problemei.  

Siemens Mobility nu face compromisuri privind calitatea şi siguranţa trenurilor sale”, a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Prima dată, oprirea livrărilor de trenuri a fost raportată de publicația germană Bild. 

Deutsche Bahn este presată să modernizeze rețeaua sa feroviară, în conformitate cu obiectivele de mediu ale Germaniei. Guvernul vizează dublarea numărului de pasageri pe calea ferată și creșterea cotei de piață pentru transportul feroviar de mărfuri până în 2030. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite