Daraban, CCIR: Mediul de afaceri nu a cerut TVA de 20%, ci eliminarea taxei pe stâlp şi a accizei suplimentare de 7 eurocenţi

0
0

Mediul de afaceri nu a cerut în mod expres scăderea TVA de la 24% la 20%, ci a dorit eliminarea taxei pe construcţii speciale, a accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe carburanţi şi scăderea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), care a completat că mediul de afaceri se teme că măsurile din noul Cod Fiscal nu vor fi aplicate din 2017.

”Intitutul de Comerţ Exterior este înfiinţat de 9 luni si nu este funcţional. Există acea temere a mediului de afaceri că prevederile din noul Cod Fiscal nu vor fi implementate, adică reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, eliminarea accizei de 7 eurocenţi şi eliminatarea taxei pe construcţii speciale nu vor fi implmentate din 2017.

Nu am văzut mediul de afaceri să se plângă de TVA de 20%, să ceară în mod special TVA de 20%. În schimb, am văzut mediul de afaceri cerând eliminarea accizei şi a taxei pe stâlp”, a arătat Daraban.

De asemenea, el a mai arătat că în România există reglementări inutile care generează birocraţie. ”Apoi, există reglementări inutile, birocraţia. Cred că statul român este cel mai mare consumator de hârtie din Uniunea Europeană. Avem trei baze de date: una la Registrul Comerţului, una la Institutul Naţional de Statistică si una la Ministerul Finanţelor. Şi acum sunt licitaţii cu dedicaţie pe SEAP. Sunt unele licitaţii care cer autorizaţie de construcţie şi certificat de urbanism în două săptămâni, nici dacă ai fi fratele primarului nu poţi reuşi”, a punctat el.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite