Dan Ioan Popp a vândut 6% din acţiunile Impact

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Ioan Popp
Dan Ioan Popp

Valoarea tranzacţiei se ridică la şapte milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1,6 milioane de euro. Acţiunile au fost achiziţionate de la directorul general al dezvoltatorului local de către un fond de investiţii administrat de compania americană Franklin Templeton.

Acţiunile au fost cumpărate, printr-o tranzacţie specială, de fondul Templeton Git Emerging Markets Small Cap Fund, înregistrat în Hong Kong, se arată într-o notificare remisă luni Bursei de către intermediarul operaţiunii, compania cehă de brokeraj Wood&Company.

Anterior tranzacţiei, fondul de investiţii deţinea 171.000 de acţiuni Impact, adică 0,08% din capitalul social al dezvoltatorului imobiliar. În urma operaţiunii, participaţia lui Popp a scăzut de la 28,06% la 22,06% din acţiunile Impact, potrivit Mediafax.

Afaceri de 41 de milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar are un capital social de 200 milioane lei, divizat în 200 de milioane de acţiuni cu o valoare nominală de un leu.

În acţionariatul companiei se mai regăsesc directorul financiar al Impact, Carmen Săndulescu, care deţine 11,55% din acţiuni, iar administratorul de fonduri Artio Global Management, fost Julius Baer Investment Management, are aproape 10% din titluri.

Compania a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 791.816 lei, mult mai mic faţă de câştigul consemnat în perioada similară a anului trecut, de 16,85 milioane lei.

Cifra de afaceri netă, de 41,4 milioane lei, a fost de 2,6 ori mai redusă faţă de valoarea din intervalul ianuarie-septembrie 2008, de 109,33 milioane lei.

Preţul acţiunilor Impact a crescut luni cu 0,8%, la 0,64 lei, pe un rulaj de 361.000 de lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 128 milioane lei.

Compania Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea la începutul lunii iunie. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite