Dan Diaconescu a scos şapte saci cu bani dintr-o bancă din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu a declarat că are banii pentru salariile celor de la Oltchim FOTO Mediafax
Dan Diaconescu a declarat că are banii pentru salariile celor de la Oltchim FOTO Mediafax

Dan Diaconescu a ieşit luni la ora 18:30 dintr-o bancă din Bucureşti cu şapte pungi pline cu bancnote de câte 500 şi 100 de euro. El a declarat că are 3 milioane de euro, suficient de mulţi pentru a putea plăti salariile angajaţilor de la Oltchim.

UPDATE Diaconescu a ieşit din maşină şi se îndreaptă către intrarea Ministerului Economiei. În declaraţia pe care a făcut-o, el i-a atacat pe guvernanţi pe care pe acuză că vor să vândă combinatul. 

„Am adus şi noi nişte bani, banii pe care angajaţii de la Oltchim îi aşteaptă din luna august. Uitaţi-vă şi dumneavoastră că nu vor banii noştri. În parcarea ministerului trebuia să fim primiţi pentru că noi am câştigat licitaţia. Dacă la acest minister al privatizării ar veni o delegaţie de la Petromidia sau din altă parte, credeţi că nu i-ar fi lăsat să intre?! 

Conturile combinatului sunt blocate şi nu putem să riscăm să trimitem banii în nişte găuri negre. Guvernanţii nu vor să semneze contractul cu noi ci vor doar să-l anuleze pentru a-l vinde. 

Noi dacă nu primim în această seară avizul de a da banii angajaţilor de la combinat, îi vom lăsa în maşina de valori pentru că nu îi pot lua la mine acasă”, a mai precizat acesta.

UPDATE Dan Diaconescu staţionează în faţa Ministerului Economiei unde nu poate intra chiar dacă are banii la el. Unul dintre avocaţii lui DD a declarat la intrarea în minister că se aşteaptă ca Oltchim-ul să nu mai fie vândut.

Ei staţionează pe Calea Victoriei care este blocată în acest moment din cauza numărului mare de persoane care se află în zonă. 

„Domnul Dan Diaconescu are o sumă foarte mare de bani, o sumă suficientă pentru a plăti salariile angajaţilor de la Oltchim. Guvernul nu a fost capabil să le achite până acum, deşi era datoria lor. Nu pot să vă spun care este suma pe care o avem deoarece este o sumă confidenţială pentru că este vorba de contul personal al lui Dan Diaconescu. 

Ministerul Economiei este proprietarul de drept cu 54% din Oltchim. Dacă guvernanţii şi-au permis să ne ţină în stradă cu banii, ne aşteptăm şi să nu mai accepte nici să ni-l vândă”, a declarat avocatul lui Diaconescu.

Dan Diaconescu a spus că sunt suficient de mulţi bani pentru a-i plăti pe salariaţi până la sfârşitul alegerilor, mai exact până la sfârşitul lui decembrie. Banii vor fi puşi la dispoziţia guvernului pentru plata salariilor angajaţilor.

Patronul OTV spune că s-a ţinut de cuvânt şi că are banii pentru muncitorii combinatului. „Aţi văzut cine e mincinosul în ţara asta şi cine spune adevărul”, a declarat preşedintele PP-DD.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite