Cum să-ţi iei maşină de la infractori: Audi Q7 cu doar 5.000 de euro

0
0
Foto ANABI
Foto ANABI

Românii pot cumpăra online, la licitaţie, bunurile confiscate de la infractori, printre care maşini de lux, dar şi stocuri uriaşe de îmbrăcăminte şi încălţăminte, ablatate în mii de cutii, precum şi paleţi de piatră şi chiar fier vechi.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a lansat platforma anabi.just.ro/licitatiionline/, oferind posibilitatea potenţialilor cumpărători să participe la proceduri, respectând distanţarea fizică. 

„Continuăm drumul început acum 10 ani când am înfiinţat biroul care a stat la baza constituirii ANABI. Digitalizarea va aduce mai multă eficienţă în acţiunile instituţiei. Sunt mulţumit de activitatea conducerii acesteia. Sunt convins că va veni curând şi ziua în care ANABI, prin cooperare cu partenerii instituţionali interni şi externi, va ”peria” în detaliu jurisdicţiile ”off shore” din toată lumea pentru a identifica activele financiare, mobiliare şi imobiliare obţinute prin infracţiuni şi va contribui la recuperarea lor de către Ministerul de Finanţe. În joc va intra în curând şi EPPO, Parchetul European. Facem eforturi, alături de Ministerul Public şi Ministerul de Interne, pentru ca acţiunea instituţiilor de aplicare a legii să redevină eficientă”, a declarat la momentul lansării platformei Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

Agenţia, înfiinţată în urmă cu mai bine de 3 ani, are în administrare/evidenţă bunuri indisponibilizate în procese penale în valoare cumulată de aproximativ 203.348.420 euro (cont unic, conturi în unităţi financiar-bancare şi bunuri mobile aflate în administrare sau în procedură de valorificare).

Platforma cuprinde atât paşii de urmat pentru participarea la licitaţie, precum şi bunurile şi preţul de pornire al acestora.

ANABI are în evidenţă bunuri indisponibilizate în valoare cumulată de peste 203 milioane de euro.

Deocamdată, doar şase maşini sunt scoase la licitaţie:

Audi Q7 din 2007 – 26.680 lei

Audi Q7 2008 – 21.439 lei

Fiat Ducato 1996 – 5.017 lei

Porsche Panamera 89.567 lei

Mitsubishi L 200 (2005) – 7.000 lei

Renault Megane 2006 – 1.033 lei

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite