Cum avansează proiectul pentru modernizarea DN71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia

0
0

O singură ofertă a fost depusă pentru contractul de proiectare și execuție „Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, Sector 2”, a anunţat, joi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR a organizat o licitaţie pentru modernizarea DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia, Foto: Facebook
CNAIR a organizat o licitaţie pentru modernizarea DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia, Foto: Facebook

,,Luni, 05.09.2022, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție „Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km 0+000 – km 44+130 lărgire la patru benzi de circulație și km 51+041 – km 109+905 drum la două benzi, Sector 2: Târgoviște – Sinaia km 51+041 – km 109+905 drum la două benzi de circulație”.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor, 05.09.2022, ora 15:00, a fost depusă o singură ofertă de către Asocierea ESTA İNŞAAT SANAYİ LOJİSTİK VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (lider) – GÜN AL MADENCİLİK İNŞAAT NAKLİYE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (asociat).”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, durata contractului este de 108 de luni și cuprinde: 12 luni perioadă de proiectare, 36 de luni perioadă de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

Obiectivul are o lungime de aproximativ 58,86 km și o valoare estimată cuprinsă între 1.178.807.145,14 si 1.335.782.564,71 lei, iar contractul este finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

Traseul începe de la ieșirea de nord a municipiului Târgoviște, traversează orașele Pucioasa, Fieni, Sinaia și comunele Aninoasa, Doicești, Moțăieni, Pietroșița și Moroieni, alternând cu zone de extravilan și se termină la intersecția cu DN 1 în Sinaia la km 120+400 al DN 1.

Durata contractului poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de antreprenorul desemnat câștigător.”, precizează sursa citată.

Comisia de Evaluare va analiza oferta în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

În data de 24 iunie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a organizat o licitaţie deschisă pentru modernizarea DN 71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia, suma estimată pentru execuţia lucrărilor putând ajunge la 1,336 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit unui anunţ postat atunci de CNAIR pe site-ul de achiziţii publice,ofertantul trebuia, printre altele, să demonstreze că cifra de afaceri anuală totală a fost de minim 250 de milioane de lei în fiecare dintre exerciţiile financiare aferente anilor 2019, 2020 şi 2021.

De asemenea acesta trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani lucrări de construcţie nouă şi/sau modernizare şi/sau lărgire de autostrăzi şi/sau drumuri naţionale şi/sau drumuri expres, la nivelul a maxim cinci contracte, în valoare cumulată de minim 450 milioane de lei, fără TVA, dar şi lucrări de construcţie nouă şi/sau modernizare şi/sau lărgire de poduri şi/sau pasaje şi/sau viaducte aferente unor autostrăzi şi/sau drumuri naţionale şi/sau drumuri expres şi/sau drumuri judeţene şi/sau străzi urbane, în valoare cumulată de minim 50 de milioane de lei, fără TVA.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa în decembrie 2021 că se reia procedura de licitaţie pentru lucrările aferente DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, ce implică două etape, respectiv:

- dublarea drumului Bâldana – Târgovişte la 4 benzi, pe o porţiune de 44 de km (porţiunea Bucureşti – Târgovişte are deja 4 benzi)

- modernizarea drumului de la Târgovişte la Sinaia (60 de km), lucrări ce implică reabilitare capitală, corectarea unor curbe etc.

În data de 7 ianuarie 2022, se transmite către validare licitaţia de proiectare şi execuţie. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcţie de contestaţie, în august 2022. E un proiect pe care ţin foarte mult să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgovişte-Sinaia, avem termen limită de depunere a ofertei 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuţie, dacă nu avem contestaţii, la jumătatea lunii martie”, informa Sorin Grindeanu.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite