Reabilitarea DN 7. Când se va putea circula pe patru benzi între Bâldana și Titu

0
Publicat:

Cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița intră în faza finală. La 1 septembrie, a început derularea contractului de proiectare și execuție lărgire la patru benzi a DN 7, Bâldana - Titu.

A început derularea contractului de lărgire a DN 7. FOTO Consiliul Județean Dâmbovița
A început derularea contractului de lărgire a DN 7. FOTO Consiliul Județean Dâmbovița

Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean Dâmbovița, într-o conferință de presă susținută în apropierea Centrului Tehnic Renault din orașul Titu, iar valoarea totală pentru reabilitarea DN 7 Bâldana - Titu este de aproximativ 290 de milioane de lei.

Circulația pe patru benzi pe DN 7 se va putea face începând cu 1 noiembrie 2024, între localitățile Bâldana și Titu, potrivit președintelui Corneliu Ștefan.

„Un proiect așteptat de un județ întreg, de investitori și de locuitorii din zonă, dar și de cei care tranzitează această parte a județului, intră în faza finală. În scurt timp, contractul de proiectare și execuție lărgire la patru benzi a DN 7 Bâldana - Titu începe să se deruleze. Acest lucru înseamnă că, la data de 1 noiembrie 2024, între Bâldana și Titu se va circula pe patru benzi”, a precizat Corneliu Ștefan.

La 1 septembrie a început derularea contractului de proiectare și execuție lărgire a DN 7. FOTO CJD
La 1 septembrie a început derularea contractului de proiectare și execuție lărgire a DN 7. FOTO CJD

Asocierea de firme care a câștigat licitația publică are la dispoziție 6 luni pentru a pregăti proiectarea. Data de finalizare a proiectării, conform contractului, este 1 martie 2023.

2024, termenul limită

De la 1 martie 2023 până la 1 noiembrie 2024, executantul trebuie să finalizeze turnarea de asfalt pe patru benzi între Bâldana și Titu, pe o lungime de 21,4 kilometri.

Corneliu Ștefan a mai vorbit și despre proiectele „Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște”, „Centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni”, „Centura orașului Găești” și „Centura ocolitoare a municipiului Moreni”.

„Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni au primit, săptămâna trecută, aviz favorabil pentru următoarea etapă. Până la sfârșitul anului, vom scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. Centurile vor avea câte două benzi pe sens, noduri rutiere, sensuri giratorii, dar și pasaje și poduri. Cele două investiții se ridică la peste 300.000.000 de Euro”, a mai spus Ștefan.

În ceea ce privește centura orașului Găești, Consiliul Județean Dâmbovița a lansat, tot la 1 septembrie, achiziția pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al centurii orașului Găești. 80.000.000 de lei sunt asigurați prin proiectul depus prin programul „Anghel Saligny”, iar investiția totală se ridică la 89.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița urmând să susțină diferența din diverse surse.

În privința Centurii Moreni, proiectul este în faza de achiziție a proiectului tehnic. Consiliul Județean Dâmbovița este liderul asocierii cu municipiul Moreni și comunele Gura Ocniței și I. L. Caragiale pentru realizarea acestei centuri. Din primele date, centura municipiului Centura Moreni va avea aproximativ 15 kilometri lungime și are prevăzută o bandă pe fiecare sens. La acest moment, valoarea estimată a investiției se ridică la 35.000.000 de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite