Cum avansează lucrările pe şantierul pasajului de la Drajna. Constructorul îşi menţine angajamentul de a finaliza înainte de termenul prevăzut în contract

0
0
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, joi, noi imagini de pe şantierul pasajului denivelat superior DN 21 – Drajna. Potrivit acestuia, constructorul îşi menţine angajamentul de a finaliza lucrările înainte de termen.

„Ne menţinem, împreună cu constructorul, angajamentul de a termina, înainte de termen, pasajul denivelant superior DN21 – Drajna (Srum TransRegio  Brăila – Slobozia – Călăraşi –Chiciu). Până acum au fost executate peste 99% dintre coloanele de balast necesare consolidării terenului de fundare, respectiv 1949 dintre cele 1969 de coloane. Acestea au diametrul de 500 de mm şi adâncimea de 9m.”, a transmis Ionel Scrioşteanu pe pagina sa de Facrbook.

Conform sursei citate, au fost foraţi, armaţi şi turnaţi 60% dintre piloţii necesari pasajului, adică 128 din totalul de 214 piloţi. 

Totodată, s-au armat, cofrat şi turnat primele patru pile pe zona din proximitatea Drumului Naţional, peste care s-au armat, cofrat şi turnat şi primele trei rigle, dintre cele 12 necesare, care vor susţine grinzile pasajului. De asemenea, s-a armat, cofrat şi turnat şi culeea dinspre A2. 

„Acum se lucrează la armarea radierului pentru cealaltă culee, dinspre Slobozia şi se realizează forajele pentru pila 7. Până acum au fost realizate 6 radiere, dintre cele 12 necesare. Se fac probele de presiune la noua conductă de apă, pentru a fi conectată la reţea şi dezafectată vechea conductă. 

A fost realizată subtraversarea prin forare a Drumului Naţional şi a căii ferate şi urmează introducerea în ţeava de protecţie a noii conducte de gaz (conductă de înaltă presiune), cu diametrul de 400 mm, pentru a permite devierea acestei conducte din perimetrul noului pasaj.”, mai explică oficialul din Transporturi.

Secretarul de stat reaminteşte că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie, anul acesta.

Este vorba despre realizarea unei supra-traversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată şi DN 3A Lehliu – Feteşti, drum naţional paralel cu CF 800. 

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa. 

Valoarea investiţiei este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuţie este de 1 an şi jumătate. 

„Dar, încă de la desemnarea companiei câştigătoare, am discutat cu conducerea Arcada, care şi-a asumat că va realiza pasajul înainte de termenul prevăzut în contract.”, a subliniat Ionel Scrioşteanu.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite