Cum avansează lucrările pe şantierul Autostrăzii Bucureştiului – A0 şi când vor fi daţi în trafic primii kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări pe şantierul Autostrăzii Bucureştiului - A0, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Lucrări pe şantierul Autostrăzii Bucureştiului - A0, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a publicat noi imagini de pe şantierul Autostrăzii Bucureştiului – A0. Conform acestuia, vineri, a început montarea celor 168 de grinzi.

„Etapă importantă pe şantierul Autostrăzii Bucureştiului – A0. Azi a fost montată prima grindă. De astăzi a început montarea celor 168 de grinzi, la pasajul peste CF Bucureşti - Giurgiu km 70+500, din totalul celor 811 necesare Lotului II al A0 Sud. Continuă producţia de grinzi în şantier, iar până acum au fost realizate 500 dintre cele 1460 de grinzi necesare Loturilor I şi II ale A0 Sud.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, pe acest şantier ajung, în fiecare zi, circa 20.000 de tone de balast necesar pentru realizarea terasamentelor autostrăzii. 

Secretarul de stat a mai anunţat că au fost finalizate toate riglele peste elevaţiile deja executate la nodul rutier dintre DN5 şi A0. 

„A început realizarea riglelor la noul nod rutier dintre DN6 şi A0. S-au forat, armat şi turnat 864 de piloţi dintre cei 890 necesari celor 15 poduri şi pasaje de pe amplasament. Continuă relocarea reţelelor de utilităţi şi devierea lor pentru eliberarea amplasamentului.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

Oficialul din Transporturi a mai transmis că, din toamna anului 2020, se lucrează pe toată lungimea Lotului II al A0 Sud, pentru cei aproape 15 km de autostradă ( Bragadiru, Măgurele, Jilava, Darăşti, 1 Decembrie, Vidra şi Cornetu.)

Sursa citată subliniază că în decembrie 2022 se va circula pe Autostrada Bucureştilului, între DN5 şi DN6 şi, cu o mobilizare bună a antreprenorilor, în 2023, pe toată A0 Sud.

Autostrada de Centură Bucureşti A0 va avea o lungime totală de 101 km şi este parte a unui uriaş proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac - Arad - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti – Constanţa.

„Aşa cum am promis în urmă cu 2 ani, în 2022 vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. Din 2023, vom circula şi pe cele trei loturi de pe zona de Sud a Autostrăzii Bucureştiului – A0”, a mai transmis Ionel Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite