Cuc: Îl voi monitoriza milimetric pe cel care construieşte lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
razvan cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi directorul general CNAIR au verificat joi evoluţia lucrărillor pe şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda Loturile 1 şi 2.

În cazul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, Ministrul Răzvan Cuc a precizat că reprezentanţii AKTOR şi-au asumat ca până la sfârşitul anului să finalizeze lucrarea şi că se vor mobiliza substanţial:

”Mi s-a prezentat ultimul grafic  de finalizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an. Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru ca, indiferent de costurile şi infuzia de capital, să finalizeze lotul. Au fost încheiate contracte cu subcontractori, care vor începe să se mobilizeze de săptămâna viitoare, de la 1 iulie. Este o mare provocare şi pentru ei, dar este o firmă cu un palmares internaţional foarte puternic. Văzând infuzia de capital din ultima perioadă, au luat în serios contractul şi şi-au asumat îl vor finaliza. Voi monitoriza milimetric conform graficului asumat. Nu plec în concediu, voi veni pe şantier”, a spus Ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a spus că din datoriile totale de 35 de milioane de euro către subcontractorii români au mai rămas de achitat 5 milioane de euro, bani care ar urma să fie plătiţi în perioada imediat următoare. 

În cazul lucrărilor la Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda, Ministrul Răzvan Cuc a fost mulţumit de mobilizarea existentă şi a cerut antreprenorului să menţină ritmul execuţiei lucrărilor.

Ministrul Răzvan Cuc a subliniat că pentru toate obiectivele de infrastructură îşi doreşte ca termenele asumate de către antreprenori să fie respectate, lucrările să fie realizate cu respectarea standardele de calitate şi să nu existe întârzieri în plata  subcontractorilor români.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite