Creșterea vânzărilor de carburanți rusești, influențată de exporturile de motorină

0
Publicat:

Fluxurile de produse petroliere rusești au crescut până acum în această lună, deoarece rafinăriile locale au mărit ratele de procesare ca urmare a încheierii întreținerii sezoniere.

foto pompă de carburant de la benzinărie
Creșterea vânzărilor de carburanți rusești, influențată de exporturile de motorină

Această revenire ajută la compensarea declinului drastic al încărcăturilor de țiței transportate pe mare din ultimele săptămâni. Acest lucru este important, deoarece Rusia ia în considerare fluxurile combinate de țiței și combustibil ca măsurători pentru respectarea unui pact cu OPEC+. Grupul de producători se va reuni în următoarele câteva zile pentru a discuta planurile viitoare de aprovizionare.

Conduse de o creștere a motorinei, transporturile de combustibil ale Rusiei au urcat la aproximativ 2,4 milioane de barili pe zi până la 18 noiembrie, potrivit datelor compilate de Bloomberg de la firma de analiză Vortexa Ltd. Aceasta este o creștere de aproximativ 333.000 de barili pe zi față de octombrie, ceea ce înseamnă că sunt pe cale să atingă un maxim al ultimelor patru luni.

Redresarea se datorează unei combinații între ridicarea unor părți cheie ale unei interdicții privind exporturile maritime de carburanți pentru motoare și finalizarea lucrărilor de întreținere sezonieră la rafinăriile de petrol ale națiunii.

La 6 octombrie, guvernul a permis reluarea majorității exporturilor de motorină pe mare. Acesta a ridicat interdicția privind exporturile de benzină la 17 noiembrie. Anumite restricții privind motorina rămân, dar vicepremierul Alexander Novak le-a spus miercuri senatorilor din cadrul Consiliului Federației că acestea ar putea fi ridicate și în viitorul apropiat, deoarece piața internă este saturată.

Rusia s-a angajat să își limiteze livrările de petrol, care cuprind atât țițeiul, cât și produsele, cu 300.000 de barili pe zi până la sfârșitul lunii decembrie.

Pe lângă fluxurile puternice de motorină și motorină, transporturile au fost stimulate de un plus de păcură și nafta.

Iată o defalcare a livrărilor de produse petroliere din porturile din țară pentru perioada 1-18 noiembrie:

Exporturile de motorină și motorină, care reprezintă aproximativ 40% din fluxurile de combustibil, au sărit la 956.000 de barili pe zi, cel mai mare nivel din august. Livrările din porturile baltice au crescut la un maxim al ultimelor trei luni, în timp ce cele din Marea Neagră au crescut și ele. Turcia, Brazilia și China rămân cele mai mari piețe pentru motorina rusă.

Exporturile de nafta au urcat și ele, la 417.000 de barili pe zi, cel mai mare nivel din ultimele șase luni. Încărcăturile către Asia au scăzut, în timp ce fluxurile către Africa și Orientul Mijlociu au crescut.

Livrările de benzină și de componente de amestec au rămas slabe, având în vedere interdicția de a exporta combustibilul auto pentru cea mai mare parte a perioadei de monitorizare. Volumele au fost mai puțin de jumătate față de luna precedentă, în jur de 36.000 de barili pe zi. Fluxurile de combustibil pentru avioane au crescut la 42.000 de barili pe zi.

Exporturile de păcură au sărit cu aproximativ 17% față de luna precedentă, ajungând la 841.000 de barili pe zi, cel mai mare nivel din aprilie. Ieșirile de materii prime pentru rafinării, care includ motorina de vid, au crescut până la un maxim al ultimelor trei luni de 123.000 de barili pe zi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite