Creatorul monedei virtuale Ethereum intră în lumea miliardarilor. Ce avere are la doar 27 de ani

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, se numără printre cei mai noi miliardari ai planetei după ce a ajuns la o avere de 1,1 miliarde de dolari.

Ruso-canadianul de 27 de ani a fondat Ethereum, platforma deservită de cripto-moneda Ether, în 2013, la doar 19 ani, iar, graţie creşterii spectaculoase a cripto-monedei sale, are o avere de 1,1 miliarde de dolari. El deţine 300.000 de etheri în prezent, scrie CNN, potrivit Digi 24.

Buterin este şi cofondator al Bitcoin Magazine, o publicaţie care se ocupă de bitcoin şi alte criptomonede, în 2012.

În 2014, a fost selectat pentru a face parte din Thiel Fellowship, un program de doi ani creat de miliardarul Peter Thiel, care acordă 100.000 de dolari tinerilor care vor să construiască lucruri noi în loc să stea într-o sală de clasă.

Ether a atins un nivel record de 3.500 de dolari, cu o creştere de aproximativ 375% anul acesta. Analiştii financiari cred că un ether ar putea ajunge şi la 5.000 de dolari, într-o săptămână şi la 10.000 de dolari până la finele anului.

Criptomoneda este, în prezent, a doua cea mai mare monedă digitală după valoarea de piaţă - puţin sub jumătate din capitalizarea de piaţă a bitcoin.

Bitcoin rămâne cea mai mare criptomonedă, dar avântul pe care l-au luat alte tokene a început să atragă interesul tot mai multor investitori.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite