Coronavirus ar putea băga în faliment majoritatea companiilor aeriene, până în mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile aeriene au fost printre cele mai mari victime ale epidemiei
Companiile aeriene au fost printre cele mai mari victime ale epidemiei

Pandemia de coronavirus va băga în faliment majoritatea companiilor aeriene din lume, până la sfârşitul lunii mai, dacă guvernele şi industria nu iau măsuri coordonate pentru a evita o astfel de situaţie, a avertizat un consultant în aviaţie, potrivit Bloomberg.

Multe dintre companiile aeriene probabil deja au intrat în faliment tehnic sau au încălcat substantial acordurile privind datoriile, a declarant consultantul centrului pentru aviaţie CAPA din Sydney.

Transportatorii epuizează rezervele de numerar rapid, deoarece avioanele lor sunt ţinute la sol, iar cele care zboară, sunt mai mult de jumătate goale, a spus acesta.

„Este necesară o acţiune coordonată guvernamentală şi a industriei - acum – pentru a fi evitată catastrofa”, a spus CAPA. Altfel, „ieşirea din criză va fi ca şi cum ai intra într-un câmp de luptă brutal, plin de victime”, a spus acesta.

Cei mai mari dintre transportatorii din SUA, China şi Orientul Mijlociu vor putea să supravieţuiască datorită ajutorului guvernamental sau a sprijinului proprietarilor lor, a spus CAPA.

Companiile aeriene au fost printre cele mai mari victime ale virusului, deoarece coronavirusul opreşte traficul aerian. Transportatori de la American Airlines Group Inc. la Qantas Airways din Australia au redus capacitatea, în timp ce unii precum SAS AB din Suedia au disponibilizat temporar majoritatea personalului. Flybe, cea mai mare companie aeriană regională din Europa, s-a prăbuşit deja. Transportatorii s-ar putea confrunta cu pierderi de venituri de 113 miliarde de dolari în acest an, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite