MAE recomandă turiştilor români din străinătate să se întoarcă în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care se află ca turişti în străinătate să înceapă demersurile necesare pentru scurtarea şederii şi revenirea în ţară, având în vedere  că măsurile adoptate la nivelul statelor, privind traficul aerian, pot suferi modificări de la o zi la alta.

Într-un comunicat de presă transmis de MAE, turiştilor români li se recomandă să contacteze agenţiile de voiaj şi companiile aeriene pentru găsirea unor rute alternative pentru retur. Dat fiind că măsurile privind traficul aerian pot suferi modificări de la o zi la alta, pentru clarificări, românii pot consulta informaţiile disponibile pe site-ul MAE, dar şi pe cele ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

„MAE subliniază că situaţia cetăţenilor români din străinătate rămâne o prioritate constantă pentru misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate care depun eforturi pentru identificarea unor soluţii cu prioritate pentru cazurile excepţionale şi umanitare. De asemenea, MAE face apel la turiştii români care se află în străinătate de a manifesta responsabilitate şi subliniază că identificarea de soluţii reprezintă un exerciţiu comun, o responsabilitate comună”, se arată în comunicatul de presă.

Mai mult, ministerul le recomandă cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate să evite deplasările către România, pentru a nu pune în pericol siguranţa celor de acasă,  şi să respecte indicaţiile autorităţilor din ţara în care se află. 

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite