Companiile din România oferă peste 1.800 de joburi pentru refugiaţii ucraineni. Cele mai multe sunt în telecomunicaţii, contabilitate şi HoReCa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Peste 1.800 de joburi Ukrainian friendly sunt disponibile pe platforma de recrutare BestJobs, cele mai multe fiind în telecomunicaţii, tehnic & inginerie, vânzări, contabilitate şi HoReCa.

„Pe măsură ce tot mai mulţi cetăţeni ucraineni se refugiază pe teritoriul României pentru o perioadă nedeterminată, creşte şi nevoia lor de a găsi o sursă stabilă de venit. În doar două săptămâni, de când platforma de recrutare BestJobs a introdus eticheta specială „Ukrainian friendly” prin care angajatorii pot evidenţia joburile potrivite cetăţenilor ucraineni, companiile au activat aproximativ 600 de astfel de anunţuri, care însumează peste 1.800 de joburi.”, transmit reprezentanţii Bestjobs.

Potrivit acestora, cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în domeniile telecomunicaţii (18%), tehnic & inginerie (23%), vânzări (8%), contabilitate (8%) şi HoReCa (6%).

„BestJobs îşi extinde sprijinul pentru candidaţii ucraineni, încurajând angajatorii să deschidă poziţii Ukrainian friendly, prin oferirea de anunţuri gratuite pe pagina creată special. Cetăţenii ucraineni în căutare de job pot găsi pe platforma BestJobs anunţuri marcate cu eticheta specială, care beneficiază de traducere în limba ucraineană, pentru un acces facil. În plus, aceştia au la dispoziţie numărul de telefon (+40) 31 710 4230,  unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite şi asistenţă în procesul de recrutare.”, transmite sursa

citată.

De la  începutul conflictului din Ucraina, interesul pentru obţinerea unui aviz de muncă şi a unei vize în România a crescut semnificativ, potrivit tendinţelor înregistrate de motoarele de căutare. 

Aceste date se reflectă şi pe BestJobs, unde numărul de noi candidaţi vorbitori de limbă rusă sau ucraineană a crescut de patru ori. 

Datele oficiale arată că până acum aproape 300 de refugiaţi ucraineni şi-au găsit deja job în România şi numărul lor este în creştere, întrucât tot mai mulţi îşi exprimă interesul pe reţele de socializare sau în grupuri de suport. 

„Odată cu primul val de refugiaţi care a ajuns în România, întreaga echipă BestJobs s-a mobilizat pentru a îi susţine pe cei nevoiţi să se adapteze rapid la acest mediu nou pentru ei, fiind printre primii care am anticipat nevoile de integrare ale celor care se stabilesc pe teritoriul ţării noastre pe perioadă nedeterminată. Astfel, am dezvoltat o facilitate prin care aceştia pot identifica mai uşor joburile potrivite lor - prin eticheta Ukrainian friendly job. Impresionaţi de numărul mare de companii care şi-au arătat susţinerea, la rândul lor, activând sute de joburi Ukrainian friendly, continuăm să ne punem resursele în direcţia susţinerii acestor refugiaţi şi am creat o pagină specială, prin intermediul căreia, toţi angajatorii deschişi la a angaja refugiaţi ucraineni, ne pot solicita anunţuri gratuite. De asemenea, îi încurajăm să doneze laptopuri şi echipamente de comunicare”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs. 

BestJobs a identificat nevoile refugiaţilor de a avea echipament electronic pentru a putea munci sau pentru a putea ţine legătura cu familia, drept pentru care invită companiile partenere să doneze telefoane mobile, tablete, laptopuri şi alte echipamente funcţionale care vor ajunge la cetăţenii ucraineni în nevoie. 

Pentru această iniţiativă, BestJobs este în contact cu ONG-urile locale implicate în procesul de ajutorare a victimelor conflictului din Ucraina, care pot susţine logistic stocarea şi distribuirea donaţiilor, pentru a putea veni în ajutorul refugiaţilor ucraineni. 

Citeşte şi: 3.000 de ucraineni s-au angajat deja în România

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite