Comisia Europeană este pregătită să introducă taxe antidumping asupra vehiculelor electrice din China, în primăvară

0
Publicat:

Prim-adjunctul șefului CE, Valdis Dombrovskis a menționat că va fi posibilă introducerea unor măsuri bazate pe rezultate preliminare.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Comisia Europeană, care a proclamat „tranziția verde” drept politica oficială a Uniunii Europene, este extrem de nemulțumită de creșterea rapidă a numărului de vehicule electrice chinezești de pe piața sa și este gata să introducă taxe antidumping împotriva acestora în primăvara, a declarat primul adjunct al șefului Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, vorbind la Centrul de Studii Strategice și Internaționale din Washington.

Cota vehiculelor electrice chinezești pe piața UE a crescut în ultimii 2-3 ani de la mai puțin de 1% la aproximativ 8% și continuă să crească rapid. Există un risc clar de a deteriora industria europeană, motiv pentru care noi desfășurăm o investigație în China pe baza evaluărilor de risc care ar putea duce la impunerea de taxe antidumping”, a spus el.

Potrivit acestuia, rezultatele preliminare ale acestei investigații „ar putea fi formulate în primăvară, iar rezultatele finale vor urma în toamnă”. „Cu toate acestea, Comisia Europeană va putea introduce taxe antidumping pe baza rezultatelor preliminare”, a clarificat Dombrovskis.

În discursul său, el a subliniat în mod repetat că, în prezent consideră China „o țară autoritara care contestă ordinea mondială”, solicitând Statelor Unite, împreună cu UE, să se opună „expansiunii sale economice”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut miercuri, la Washington, teze similare, la Fundația neoconservatoare a Patrimoniului, unde, în special, a cerut Statelor Unite să se pregătească în mod activ pentru o confruntare intensificată cu China, pentru a bloca investițiile chineze în transport și infrastructura comercială și prevenirea exportului de tehnologii cu dublă utilizare în China. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite