Comisia Europeană este de acord cu prelungirea și în 2023 a acordării voucherelor sociale de 250 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a primit asigurări de la Bruxelles că toate Programele aferente perioadei 2021–2027 vor fi aprobate în cursul acestui an.

Marcel Boloș a condus delegația română la Bruxelles
Marcel Boloș a condus delegația română la Bruxelles

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a discutat la Bruxelles, cu  înalți reprezentanți ai Comisiei Europene, despre clarificarea ultimelor aspecte privind închiderea negocierilor cu Executivul European pentru Politica de Coeziune aferentă perioadei de programare 2021–2027.

 În cadrul vizitei au avut loc întrevederi cu comisarul European pentru Politica Regională, Elisa Ferreira, cu Marc Lemaître, director General Politică regională și urbană, și cu Andriana Sukova, director general adjunct pentru Directoratul General Ocuparea forței de muncă și afacerile sociale.

A fost o ocazie pentru delegația română de a discuta despre unele măsuri pe care statul român vrea să le ia pentru sprijinirea populației vulnerabile.

Astfel, Comisia Europeană a agreat posibilitatea alocării de fonduri pentru a sprijini populația vulnerabilă prin suportarea unei părți din costurile cu facturile la energie, respectiv energie termică, gaz, curent electric, dar și oferirea de vouchere sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, către persoanele vulnerabile, pentru achiziția de alimente și mese calde

„Am convenit să implementăm sprijinul pentru plata facturilor în rândul persoanelor vulnerabile și continuarea programului „Sprijin pentru România”. Reprezentanții Comisiei Europene ne-au oferit garanții că până la finalul acestui an vom avea toate cele 16 programe aferente perioadei 2021–2027 aprobate. Negocierile la care am luat parte salvează practic Romania de pierderea a circa 5,2 miliarde de euro din totalul alocării de aproximativ 30 de miliarde de euro din Politica de Coeziune. Aceasta reprezintă alocarea aferenta anului 2022, precum și un sfert din alocarea comunicată inițial României pentru anul 2021”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite