Comisia Europeană a lansat un infringement împotriva României din cauza legislaţiei privind emisiile industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a lansat astăzi un infringement împotriva mai multor state, printre care şi România, din cauza necomunicării informaţiilor privind implementarea Directivei Uniunii Europene privind emisiile industriale în legislaţia naţională, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului European, Olivier Bailly.

Comisia Europeană cere României, Italiei, Ciprului şi Sloveniei să trimită informaţii privind implementarea noii Directive europene privind emisiile industriale, potrivit Mediafax. Directiva aduce o serie de reglementări în vederea prevenirii, reducerii şi eliminării, pe cât posibil, a poluării în urma activităţilor industriale.

Noile prevederi ar fi trebuit incluse în legislaţiile naţionale ale statelor membre până la 7 ianuarie 2013. România nu a respectat termenul de implementare a legislaţiei europene şi a primit în acest sens o scrisoare de notificare la 21 martie 2013. 

Bucureştiul are la dispoziţie două luni, pentru a evita trimiterea în faţa Curţii Europene de Justiţie, unde ar risca sancţiuni financiare.

Din totalul de 422 de acţiuni declanşate împotriva României de la 1 ianuarie 2007, 377 au fost clasate de Comisia Europeană, iar o acţiune a fost declarată inadmisibilă de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. În prezent, sunt în curs 44 de acţiuni. Dintre acestea, 42 se află în faza precontencioasă şi două în etapa contencioasă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite