Ciucă: Ministerele vor prezenta astăzi mixul de măsuri pentru populaţie. Adoptăm şi plafonarea preţurilor la energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca in sedinta de Guvern FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că ministerele vor prezenta în şedinţa de Guvern mixul de măsuri pentru sprijinul populaţiei şi companiilor, tot vineri urmând să fie aprobată şi Ordonanţa privind plafonarea preţurilor la energie.

„În această după-amiază vom aproba Ordonanţa care asigură predictibilitatea preţurilor la energie şi gaze, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie anul acesta, a spus premierul. 

Despre celelalte măsuri economico-sociale, anunţate de ministrul de Finanţe, şeful Execitivului a arătat că a discutat cu membrii Guvernului ca fiecare să identifice măsurile care se impun, să le putem analiza.

Despre termenul la care va fi finalizat acest pachet de măsuri, premierul Ciucă a spus că termenul a fost până astăzi.

”Astăzi vom analiza aceste propuneri, urmând ca ulterior să le discutăm în coaliţie şi să le aprobăm”, a mai spus el. 

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că Executivul va veni cât de curând cu un mix de măsuri care va primi atât zona de energie, zona de combustibil dar şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri.

De asemenea, vor fi vizate şi companiile afectate de sacţiunile asupra Federaţiei Ruse. El i-a îndemnat pe cetăţenii României la calm şi la încredere, arătând că panica nu face bine nimănui, nici individului şi nici societăţii şi a dat asigurări că România este o ţară stabilă, din perpectiva securităţii dar şi financiar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite