Cîţu: România va avea printre primele ţări acces la vaccin. Guvernul a suplimentat suma necesară pentru prefinanţarea producătorilor

0
0
Florin Cîţu FOTO gov.ro
Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că Guvernul a suplimentat, la rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus. „Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin”, a afirmat Cîţu.

„Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni - n.r.), Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare”, a afirmat Cîţu, marţi, pe Facebook.

El a adăugat că „orice altă informaţie” apărută în spaţiul public este falsă.

Premierul Ludovic Orban afirma, săptămâna trecută, că distribuţia vaccinului anti-Covid-19 se va face în mai multe etape.

„Cantităţile de vaccin se distribuie proporţional cu populaţia fiecărei ţări a Uniunii Europene. Distribuţia se va face în mai multe etape, în funcţie de capacitatea de a produce cantităţile contractate, din ceea ce ştim noi există un contract semnat deja pentru 200 de milioane de doze de vaccin şi 200 de milioane în rezervă, pe măsură ce cantităţile sunt produse ele vor fi livrate către statele membre al Uniunii Europene, în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populaţiei fiecare ţară europeană”, anunţa premierul.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite