Cîţu: Guvernul ăsta nu are bani de pensii şi salarii, dar vrea să dea împrumuturi fără dobândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Florin Cîţu a criticat miercuri în termeni duri propunerea PSD, de a acorda românilor credite fără dobândă pentru dezvoltarea personală. Dăncilă a afirmat că propunerea va fi aprobată de urgenţă de Guvern.

Intenţia PSD de a acorda persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 55 ani împrumuturi fără dobândă de 35.000 – 40.000 lei, în funcţie de vârstă, sumă la care se mai pot adăuga alte 20.000 lei, a fost aspru criticată de senatorul PNL, Florin Cîţu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, politicianul spune că ”Guvernul ăsta nu are bani de pensii şi salarii, se împrumută zilnic , dar vine cu astfel de propuneri”.

”Iresponsabili şi mincinoşi. Nu mai comentez cât de tâmpitâ este o astfel de idee şi cât de rău poate face României”, scrie Cîţu.

Programul „Investeşte în tine, anunţat de Guvern, prevede acordarea de credite tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, fără un loc de muncă, dar şi celor care au până în 55 de ani, care nu muncesc. Creditul ce poate fi accesat de tineri este de 40.000 de lei, iar persoanele cu vârsta între 26 şi 55 de ani câte 35.000 de lei.

Suma poate creşte cu încă 20.000 de lei, dacă cel care aplică se angajează pe perioada programului. Dobânda şi comisioanele vor fi suportate de stat prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, care, potrivit şefului instituţiei, nu are bani deocamdată.

Banii nu vor fi însă viraţi în conturile solicitanţilor, ci vor fi folosiţi pentru a deconta plata unor cursuri, a unor taxe la gradiniţă sau creşă, cumpărarea de cărţi şi calculatoare sau plata chiriei.

Cu banii garantaţi de stat se vor putea achita şi abonamente la fitness, operaţii estetice, intervenţii stomatologice sau o parte cu cheltuielile cu construcţia sau renovarea unei locuinţe. 

Cu alte cuvinte, cei care nu au un loc de muncă şi, implicit, nici venit, vor achita aceste cheltuieli mai mult sau mai puţin utile, urmând ca statul să le deconteze ulterior.

Şi, potrivit declaraţiilor vicepremierului Viorel Ştefan, de aceste avantaje vor putea beneficia circa 8 milioane de români, aproape jumătate din populaţie României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite