Circ la moţiunea împotriva ministrului de Finanţe. Cîţu, despre semnatari: Sunt criminali! Simonis: Când v-aţi făcut ultimul control? Aţi bătut recordul lui Usain Bolt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a atacat luni semnatarii moţiunii împotriva sa, acuzându-i că sunt criminali şi că sunt cei care în data de 10 august au bătut şi gazat români nevinovaţi.

Florin Cîţu: Trebuia să updataţi moţiunea, aţi lăsat-o pe IMM Invest care funcţionează deja de 2 săptămâni.

Sunt aici pentru că românii trebuie să ştie că deşi eu şi PNL guvernăm bine, semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Semnatarii moţiunii sunt cei care în 10 august au bătut şi gazat români nevinovaţi. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali, în opinia mea, pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă. Au jucat poker cu sănătatea românilor. 

Cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în moţiune este că fără niciun fel de respect pentru români au folosit acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică. Cât de ticăloşi să fiţi ca să vă folosiţi de acest virus? Ar trebui să vă cereţi public scuze familiilor îndoliate că v-aţi folosit de virus. Este timpul să vă daţi seama că trăiţi în altă Românie, nu mai este România voastră. România de 6 luni arată mult mai bine. Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin.

Referitor la textul moţiunii: Aţi iniţiat o moţiune bazată pe date care erau valabile când eraţi voi la guvernare. Dar România de azi arată mai bine. Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin. Vă îngropaţi singuri cu astfel de iniţiative.

Ce am făcut noi în 2 luni de guvernare? Astăzi guvernează PNL. Noi ştim ce să facem şi cum să facem. Măsurile luate sunt apreciate de români, chiar din diaspora şi de toată lumea. Acest guvern a gestionat bine aceste două crize suprapuse, în condiţiile în care aţi lăsat visteria goală, cu facturi neplătite. Aţi lăsat statul român nepregătit şi vulnerabil. Ar trebui să răspundeţi penal toţi. Timp de 2 luni aţi subminat activitatea guvernului. Preşedintele v-a atras atenţia să nu mai atacaţi, nu v-aţi oprit.

România liberă merge înainte.

De 3 ani vă chinuiţi să faceţi informatizarea ANAF, noi am făcut-o în 3 luni.

Am plătit facturile la timp, nu ca voi, le amânaţi. Facturi neplătite de ani de zile am găsit, cu asta vă lăudaţi.

Schema IMM Invest este singura aprobată în UE. Ungaria a încercat şi ea şi nu a fost aprobată.

În plină criză am încasat mai mulţi bani la buget decât voi. Băncile, oamenii au încredere în noi.

România e singura din UE care va avea creştere economică în primul trimestru.

Am reuşit o performanţă, să dăm România jos din topul ruşinii, acolo aţi ţinut-o cu cea mai mare rată a inflaţiei.

Discuţia despre împrumuturi este o ciorbă reîncălzită. Vă dau o lecţie de economie. E important să înţelegeţi cum se finanţează un deficit bugetar. Ce înseamnă? Că avem cheltuieli mai mari decât venituri. Şi diferenţa trebuie acoperită de undeva. Şi vă dau trei variante. Ce se mai poate face? Să creşti taxele. Noi nu facem asta. Ar trebui să fiţi oneşti cu românii, programul pe care l-aţi prezentat ieri asta făcea. A treia variantă: împrumuturi. În 2020 plătim salarii în sectorul bugetar mai mari, pensii mai mari, plătim indexarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. 

Dacă PSD ar fi fost responsabil, nu ar fi trecut prin Parlament legi fără surse de finanţare. Şi totuşi am plătit aceste cheltuieli.

Am construit şi un buffer semnificativ, care s-a dovedit foarte important, a fost o plasă de salvare pentru România.

În aprilie am cheltuit mai puţin cu salariile decât în martie, pentru că am folosit telemunca.

Sunt singurul ministru din istorie care s-a împrumutat la dobânzi negative. Singurul! Asta arată încredere.

Nu mă opresc aici, oricâte moţiuni şi înjurături primesc de la socialişti.

Dragi români, vom trece cu bine peste această perioadă. Da, vom avea o revenire în „V” şi aşa va fi. Dar trebuie să fim precauţi.

Important nu e dacă trece moţiunea, important e că românii au înţeles cât de ticăloşi sunt semnatarii acestei moţiuni.

Alfred Simonis: Am văzut azi un personaj parcă în sevraj, care afirmă că a venit el de acasă cu 300 de milioane. Domnule, când v-aţi făcut ultimul control? Aţi bătut recordul lui Usain Bolt, aţi fugit la Cotroceni pentru a vă depune mandatul de premier. Aţi făcut asta în 10 minute.

Claudiu Năsui. Mă aşteptam să vin astăzi să vă laud. Dar aţi devenit primul om care v-aţi retras din poziţia de premier desemnat de frică să nu obţineţi postul. În opoziţie spuneaţi că veţi ajuta mediul privat. Dar în criză vedem că 100% din ea stă pe umerii privaţilor. La stat aţi uitat rapid că aţi promis să scădeţi salariile bugetarilor. Salariile oamenilor din camera aceasta nu au fost afectate cu nimic. În schimb salariile oamenilor care ne plătesc nouă salariile au fost afectate, ei au trebuit să strângă cureaua. Acest lucru nu este normal.

Aţi ratat oportunitatea să faceţi reforme profunde în România. Această criză era o invitaţie să umblăm la sistemul ruşinos al pensiilor speciale. Era o invitaţie să umblăm la impozitarea muncii, care e prea mare.

Acum întreţineţi discuţii despre creşterea taxelor şi impozitelor. Aţi spus că creşteri de taxe nu vor avea loc anul acesta. Pentru că este an electoral. Dar anul viitor?

Ziceaţi că imediat eliminăm pensiile speciale. De când aţi ajuns la guvernare aţi dat o grămadă de OUG-uri, dar niciuna pe pensii speciale. Dar mai ales aţi ajuns să susţineţi pensiile speciale ale primarilor.

Vorbeaţi de debirocratizare. Dar Guvernul întârzie o lege care uşurează viaţa antreprenorilor. Suntem sub Burkina Faso. 

Victor Ponta. Pentru mine miniştrii de Finanţe sunt oameni serioşi, profesionişti. Se pare că lucrurile s-au schimbat. Astăzi, în afară de faptul că v-aţi înjurat cu PSD, nu aţi spus nimic oamenilor. Ministrul de finanţe trebuie să fie ministrul serios, nu trebuie să fie circarul-şef într-un Guvern. 


Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe care-l acuză că este „mai nociv decât efectele pandemiei”. În moţiunea intitulată „«Virusul Cîţu» a infectat economia naţională”, PSD afirmă că Florin Cîţu s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie.

Florin Cîţu a afirmat, înainte de dezbaterea moţiunii simple, că „PSD-iştii lui Dragnea în frunte cu Ciolacu” îi dau ocazia să le arate „cât sunt de pafarişti” şi că se gândeşte să propună încă două programe: „Alfred MINIMISS” şi “La şcoală cu Ciolacu”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite