Cifra de afaceri din serviciile de piaţă a crescut cu 1,5% în primele două luni ale anului 2024

0
Publicat:

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele două luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023, atât ca serie brută cu 1,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

foto bani lei
Foto: Shutterstock

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada menţionată a înregistrat fost influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,0%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,6%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+0,9%). Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-19,2%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,5%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2024, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 1,7%, ca urmare a scăderii înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-23,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-1,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-0,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,2%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 4,7%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,7% mai mare comparativ cu luna februarie 2023, datorită creşterilor înregistrate la: activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+13,2%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+7,4%). Scăderi au înregistrat:serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-14,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-13,0%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024 a crescut cu 0,3%, comparativ cu luna februarie 2023. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite