CFR Infrastructură a raportat pentru primul semestru un profit contabil de 160 milioane lei, în creştere cu 29%. Arieratele au scăzut cu 36%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de stat CFR Infrastructură a înregistrat în primul semestru un profit contabil de 160 milioane de lei, în creştere cu 29% de la 124 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2013, însă veniturile companiei de stat au scăzut cu 10,6%, la 1,04 miliarde de lei.

CFR SA a raportat pentru prima jumătate a anului trecut venituri din activitatea de exploatare şi administrare a infrastructurii feroviare de 1,16 miliarde de lei.

Cheltuielilele companiei au scăzut în intervalul analizat cu 15,4%, la 882 milioane de lei, potrivit unui comunicat al CFR SA.

În comunicat se arată că transportatorul feroviar nu înregistrează nicio datorie la bugetul de stat şi la bugetul de asigurări sociale iar, iar arieratele comerciale au scăzut în primul semestru cu 36,41% faţă de primele şase luni ale anului trecut. Compania nu precizează, însă, nivelul arieratelor.

„Susţinerea programului de investiţii pentru proiectele POS-T reprezintă în continuare o prioritate pentru companie, în primele şase luni ale acestui an fiind efectuate plăţi în valoare de 380 milioane de lei, în creştere cu 58,33% faţă de perioada similară a anului 2013“, potrivit comunicatului.

CFR SA, deţinută de Ministerul Transporturilor, administrează o reţea feroviară de 20.077 kilometri lungime, a şaptea ca mărime din Europa.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/cfr-infrastructura" target="_blank">View the story "cfr infrastructura" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite