CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, va părăsi compania la sfârşitul lunii august şi va fi înlocuit de şeful Porsche, Oliver Blume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herbert Diess Foto EPA EFE
Herbert Diess Foto EPA EFE

Directorul general al grupului german Volkswagen, Herbert Diess, va părăsi compania la sfârşitul lunii august, el urmând să fie înlocuit, de la 1 septembrie, de şeful filialei Porsche a grupului, Oliver Blume, transmite Reuters.

Producătorul auto nu a oferit un motiv pentru plecarea lui Diess. Acesta s-a alăturat Volkswagen venind de la BMW, în 2015, ocupând funcţia de CEO în urma scandalului Dieselgate. El este creditat pentru că a condus compania într-o nouă eră, depăşind acest scandal, conducând investiţii masive în vehicule electrice cu scopul de a vinde milioane de vehicule electrice pe an până la jumătatea deceniului. Â

Într-un comunicat preşedintele Volkswagen, Hans Dieter Potsch, i-a mulţumit lui Diess pentru rolul cheie avut în promovarea transformării companiei.

”Nu numai că a condus compania prin ape extrem de turbulente, dar a implementat şi o strategie fundamental nouă”, a spus Potsch.

Succesorul său va fi însărcinat cu continuarea acestei transformări. Director Volkswagen de carieră, Blume a ocupat funcţii de producţie la Audi, marca spaniolă de maşini SEAT şi la marca VW, înainte de a deveni şeful de producţie al Porsche în 2013. Blume a devenit CEO al mărcii de maşini sport în 2015.

Volkswagen a spus că directorul său financiar, Arno Antlitz, va prelua titlul suplimentar de director de operaţiuni, pentru a-l asista pe Blume în operaţiunile de zi cu zi”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite